Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

HLEDÁME PÁNÍČKA: Kříženec Stoupa si získá každé srdce

V dalším díle Hledáme paníčka se představí jeden pejsek, který ale vystačí za tři. Je to tvrdohlavý kříženec jezevčíka, který, ač má energie na rozdávání, potřebuje klidový režim a pevnou ruku nad sebou. Osloví zrovna vás?

Stoupa


Stoupa je originální kříženec s krví tvrdohlavého jezevčíka, je tedy ideální pro někoho, kdo toto plemeno zná a zvládne tak krotit občasné manýry devítikilového paličáka. Nejedná se ale o nic dramatického, je to velmi chytrý a bystrý psík, takže záhy pochopí, kdo je ten, který určuje chod domácnosti. On se podle toho zařídí. Vadí mu určitý druh manipulace, především, když ho uchopíte za srst za krkem, na to je velmi háklivý a potom vrčí. Nejspíš to budou špatné zkušenosti. Stoupa trpí na bolesti zad a tím i zadních nohou. Prozatím bude mít klidový režim, procházky má omezené na minimum, bude v teple a bolest budou tlumit léky. Stoupík, byť stále aktivní a velmi hravý pejsek, už nesmí moc řádit, běhat do schodů, skákat, měl by se chovat přiměřeně svému věku, což mu občas nejde dodržovat. S tím by měl nový majitel počítat. Kastrace se zatím odkládá, je to sice dominantní pes, ale v parku se prostě ostatním pejskům vyhýbá a  dominanci vůči dočasné paničce si po vysvětlení domácí hierarchie už také odpustil. Rychle si zvyknul i na početnou společnost koček a rád si s nimi občas zašpásuje, takže není v depozitu o zábavu nouze. Jen v útulku dochází hračky, protože Stoupík všechny míčky a myšky nemilosrdně likviduje.
Kontakt pro zájemce - 777 148 532 (depozitum Č. Budějovice - Fr. Šrámka)

Autoři | Foto Kočky ČB

Štítky hledáme páníčka, psí okénko, České Budějovice, útulek, adopce, kříženec, jezevčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HLEDÁME PÁNÍČKA: Kříženec Stoupa si získá každé srdce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.