Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcká plovárna chystá kompletní rekonstrukci tobogánu. Bude delší a modernější

Kompletní rekonstrukce čeká tobogán na budějckém plaveckém stadionu. Kromě nutných oprav přibudou i některé technologické novinky, efektové prvky a prodloužení dráhy. Rekonstrukce by měla proběhnout během letní sezony, kdy je vnitřní plovárna zavřená.

„Nový tobogán bude sestaven takzvanu „bezspárovou“ technologií, která umožní hladký skluz. Ten ocení jistě návštěvníci, kteří by si mohli změřit rychlost průjezdu tobogánem. Nová bude i vizuální podoba s efektovými prvky,“ prozradil ředitel Sportovních zařízení města České Budějovice Tomáš Novák. 

Kromě vizuálních a technologických novinek čeká tobogán hlavní změna, kterou je prodloužení o sedm metrů. Kvůli tomu bude muset dojít ke stavebním úpravám i ve vnitřním prostoru plovárny. „Protože se bude tobogán prodlužovat, bude se v rámci rekonstrukce zvyšovat nástupní věž,“ doplnil Novák. Rekonstrukce by měla být podle ředitele sportovních zařízení hotová během léta. 

„Cena vyměny a modernizace tobogánu by měla stát necelých šest milionů korun,“ upřesnil náměstek budějckého primátora Petr Holický. Radnice už má i firmu, která práce na tobogánu zajistí. Mělo by jít o rakouskou společnost.

Foto Facebook Sportovní zařízení města České budějovice, p.o

Štítky plovárna, tobogán, rekonstrukce, České Budějovice, koupaliště, Tomáš Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká plovárna chystá kompletní rekonstrukci tobogánu. Bude delší a modernější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.