Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ano, tenisky, chladicí věže a svatebčané. Temelín zažil jubilejní stou svatbu

Už viděly zlatou svatbu, mezinárodní svatbu nebo i žádost o ruku. Temelínské chladicí věže už svědčily jubilejnímu stému páru. I ten překvapil. Snoubenci dorazili na svatbu v teniskách.

„Jubilejní stá „temelínská“ svatba byla netradiční. Místo klasického svatebního obleku měl ženich Filip Lidinský černé džíny a košilí s kravatou. Na nohách pak snoubenci z Albrechtic i svědci měli tenisky,“ prozradil mluvčí elektrárny Marek Sviták. 

Ostatně parkové prostředí, ve kterém paprsky jarního slunce prostupovaly skrz stoleté stromy, k tomu přímo vybízelo. Navíc ženichovi tenisky ladily s modrou barvou jeho kravaty a nevěstiny červené tenisky ladily se svatební kyticí. „Naše názory a představy o vlastní svatbě jsou trochu odlišné od tradičních zvyků. Volili jsme volnější formu nejen obřadu, ale i celé akce,“ říká nevěsta Iveta Mikolášková.

Původně plánovali svatbu v klasické obřadní síni za účasti pouze svědků. Nakonec se rozhodli pro venkovní variantu a rozšířili i seznam pozvaných hostů. Těch v sobotní dopoledne k jihočeské elektrárně dorazilo na šest desítek. „Temelínský zámecký park je blízko k našemu bydlišti, moc se nám líbí jeho prostředí a možnost volnější formy celého ceremoniálu,“ uvedla nevěsta.

Vybraný termín 21. dubna neměl žádnou symboliku. „Při volbě termínu však naším hlavním přáním bylo, abychom se stihli vzít, než se nám narodí náš syn,“ dodala Iveta. I přes netradiční oblečení a pojetí obřadu ano dvakrát zaznělo a snubní prsteny byly vyměněny.

Autoři | Foto Jana Gribbinová

Štítky Temelín, svatba, jubileum, tenisky, Albrechtice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ano, tenisky, chladicí věže a svatebčané. Temelín zažil jubilejní stou svatbu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.