Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na počest návratu ostatků kardinála Josefa Berana se rozezní zvony. I budějcký Bumerin

Kardinál Josef Beran je pohřben v kryptách chrámu Svatého Petra v Římě a stal se tak prvním a dodnes jediným Čechem, kterému se těchto poct dostalo. Nyní se tento církevní hodnostář vrací do své vlasti. Po celé České republice se tak dnes, v pátek 20. dubna, rozezní zvony.

Zvony na kostelích, katedrálách a věžích se při této mimořádné události rozezní po celé České republice v pátek 20. dubna 2018 v 18:00 hodin.

„K nim se přidá i největší zvon v Černé věži Bumerin, který váží 3,5 tuny. Kardinál Beran byl naprosto výjimečnou osobností. Převoz jeho ostatků povolil papež František, čímž splnil jeho poslední vůli. Kardinál zemřel v roce 1969 ve vyhnanství v Římě a komunistická vláda nepovolila převoz těla do Čech. Nyní se konečně po devětačtyřiceti letech vrací do své vlasti a bude pohřben v katedrále svatého Víta v Praze,“ uvedl náměstek primátora Jaromír Talíř.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky ostatky, kardinál, zvony, Černá věž, Bumerin, Josef Beran, Česko, Řím, Papež František, Jaromír Talíř, Praha, Petr, Sveti Vid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na počest návratu ostatků kardinála Josefa Berana se rozezní zvony. I budějcký Bumerin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.