Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Travelfest přilákal osm tisíc návštěvníků

Slova chvály a uznání z řad široké laické i odborné veřejnosti udělala symbolickou tečku za letošním druhým ročníkem nejvýznamnějšího jihočeského veletrhu cestovního ruchu Travelfest 2018. Ten spolu s konferencí Travelcon 2018 pořádala od čtvrtka 12. do soboty 14. dubna v pavilonech Z a T2 na českobudějovickém výstavišti Jihočeská centrála cestovního ruchu.

Největším lákadlem letošního Travelfestu byl nepochybně obří, více než jeden a půl tunový, dort s motivy jihočeských památek, který bude ve spojení s veletrhem zapsán do České knihy rekordů. První ocenění kvalitní práce celého jihočeského destinačního manažmentu zazněla již při jeho slavnostním nakrojení z úst jihočeské hejtmanky Ivany Stráské a její středočeské kolegyně Jaroslavy Pokorné Jermanové.

„Jižní Čechy se mimo jiné díky skvělé práci Jihočeské centrály cestovního ruchu dostaly v žebříčku návštěvnosti na druhé místo za Prahu a Středočeský kraj, což je pro nás skvělou vizitkou,“ uvedla Stráská. Jermanová pak v této souvislosti vyzdvihla především vysokou úroveň spolupráce Jihočechů a Středočechů v oblasti cestovního ruchu.

Podle manažerky veletrhu Kláry Kaštylové navštívilo Travelfest celkem přibližně osm tisíc lidí a prezentovalo se zde sedmdesát vystavovatelů. Dort návštěvníci snědli do posledního kousku, což ostatně bylo i cílem organizátorů akce. Letošní ročník se stejně jako loňský premiérový nesl v duchu „Jižních Čech pohodových“.

Ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek připomněl, že svou úrovní, zdařilým a velmi pozitivně hodnoceným loňským prvním ročníkem, se Travelcon a Travelfest zařadil do kalendáře význačných tuzemských odborných konferencí a veletrhů věnovaných turismu. „Vynikající ohlasy měl už loňský premiérový ročník. Po úspěchu letošního pokračování si jsme jisti, že se Travelcon a Travelfest stává novou jarní jihočeskou výstavní a kongresovou tradicí,“ zdůraznil Polášek.

Hlavní zájem návštěvníků registroval Travelfest podle očekávání v sobotu, která byla v pavilonu „Z“ věnována dětem. A rušno bylo na všech stanovištích i u hlavního pódia, k čemuž přispěl velmi nabitý doprovodný program. Ten malým návštěvníkům nabídl mimo jiné Divadlo kouzel Pavla Kožíška, klauna, žongléra a baviče Pupu, premiéru Pošťácké pohádky od Marešovy divadelní společnosti, dopravní hřiště, Zeměráj, Muzeum čokolády, skákací hrad, malování na obličej, „Šumavouse“ a mnoho dalšího. Lákadlem byly i zábavné a poučné expozice hasičů, policie, záchranné služby a Českého červeného kříže.

Tisková zpráva

Štítky Travelfest, Gastrofest, Travelcon, kultura, výstaviště, cestování, cestovní ruch, veletrh, Ivana Stráská, Jaroslava Pokorná Jermanová, Muzeum rekordů a kuriozit, Jihočeský kraj, Pavel Kožíšek, Praha, Český červený kříž, Muzeum čokolády, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Travelfest přilákal osm tisíc návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.