Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

CO VY NA TO? Budějčáci se s odhozenými injekčními stříkačkami příliš nesetkávají

S použitými injekčními stříkačkami se Budějčáci příliš nesetkávají. V momentě, kdy by ji ale našli, jich jen málo ví, jak se správně zachovat. Co vy na to? Setkáváte se s odhozenými stříkačkami? Víte, co s nimi dělat?

Tomáš Váňa, České Budějovice

Mně se nikdy nestalo, že bych ve městě injekci našel, takže upřímně ani moc nevím, co bych v té situaci dělal. Nejspíš bych jí tam buď nechal ležet a nebo bych jí třeba vyhodil do koše. 

Jindřich Kolář, České Budějovice

Já moc venku nechodím, takže jsem nikdy žádnou stříkačku nenašel. Rozhodně bych na ní asi nesahal, ale bylo by určitě dobré, aby jí někdo nějak uklidil. 

Veronika Šimčíková, Pavel Studihrad, České Budějovice

Nějakou už jsme určitě v křoví viděli. Hlavně to tady máme přímo u baráku. Každopádně když něco takového uvidíme, zavoláme na městskou polici, těm se to hlásí. Největší množství stříkaček je podle nás na Palačáku, pak určitě tady Sucháč. Jeden čas taky Sady. 

Ludvík Šimek, České Budějovice

Už dlouho se mi nestalo, že bych nějakou stříkačku venku pohozenou našel. Úplně nevím, co bych dělal, ale myslím si, že se má volat na městskou policii, ti to mají asi sbírat, ne? 


A jak se má tedy člověk zachovat v situaci, když najde na ulici použitou injekční stříkačku? „V momentě, kdy ji někdo najde, by měl zavolat na linku 156. Strážníci jsou ke sběru infekčního materiálu odborně vyškoleni a ve služebních vozidlech k tomu mají potřebné pomůcky,“ popisuje tiskový mluvčí budějcké městské policie David Štýfal. Lidé by na ně podle něj rozhodně neměli sahat, vyhazovat je do košů nebo kanálů. Důležité je také to, aby na místě nálezu do příjezdu hlídky počkali, aby ukázali, kde injekční stříkačka leží.

S jakým názorem nejvíce souhlasíte?

Celkem hlasovalo54 čtenářů

Štítky Co vy na to?, anketa, Jehla 2018, městská policie, České Budějovice, injekční stříkačky, injekční stříkačka, Ludvík Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Budějčáci se s odhozenými injekčními stříkačkami příliš nesetkávají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.