Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Setkání se Snickers Workwear bylo osudové, říká Martin Erba

PR článek

Pro každého člověka je jistě důležité, aby se ve svém oblečení cítil dobře. Dvakrát to pak platí v případě, když v něm pracuje nebo třeba sportuje. Oděvy švédské značky Snickers Workwear zaručují, že se budete cítit pohodlně, a navíc vám to bude i slušet. Co vedlo Profiodevy.cz k otevření prodejny v jižních Čechách a jak hodnotí svůj záměr s odstupem necelého roku prozradil Martin Erba, jednatel společnosti AC-T servis, která za vším stojí.

Jak jste se ke švédské značce Snickers Workwear dostal?
Před zhruba šesti lety jsem se poprvé setkal s oděvy Snickers Workwear a bylo to, nebojím se říci, osudové setkání. Na první pohled bylo jasné, že značka se zcela vymyká stylu, na který jsme u nás u pracovních oděvů zvyklí. Zprvu jsem si některé věci pořídil pro sebe na práci na zahradě a kolem domu. Doslova na vlastní kůži jsem se přesvědčil, že proklamované vlastnosti a výhody nejsou jen marketingovými řečmi, ale že to oblečení je vážně skvělé. Oblékli jsme tedy i naše pracovníky a ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejen spokojenost pracovníků, ale i zájem našich partnerů z řad řemeslníků byly podnětem začít se pracovními oděvy více zabývat. Poměrně záhy jsme se stali jedním z nejvýznamnějších distributorů oděvů Snickers Workwear v Čechách a na Slovensku, což vyústilo v převzetí výhradního zastoupení Snickers Workwear a Hultafors Tools. V následujících letech se Hultafors Group ve Švédsku rozrostla o další značky, a tak dnes máme v nabídce pracovní a bezpečnostní obuv Solid Gear a Toe Guard a další značku oděvů Dunderdon. 

Pracovních oděvů různých značek je u nás celá řada. Co vás zaujalo právě na značce Snickers Workwear?
To máte pravdu, pracovních oděvů se u nás nabízí mnoho. Sám jsem jich také celou řadu vyzkoušel. Ovšem to, co jsem poznal u „Snikrsů“ mi hodně rozšířilo obzory. Třeba jen co se materiálů týče, máme oděvy různého typu určení, od těch do extrémních povětrnostních podmínek, což využijí lidé pracující převážně venku, přes materiály, které v létě chladí, až po téměř bezúdržbové materiály odolné vůči nečistotám. A to nemluvím o řadě vychytávek, které člověku usnadňují práci a pohyb.  

Jaké vychytávky? Prozraďte nám je.
To je potřeba spíš vidět a vyzkoušet. Funguje to tak, že když ve Švédsku kalhoty navrhují, spolupracují při tom s lidmi, kteří je používají. Následně je ti, pro něž jsou určeny, několik měsíců testují a jejich připomínky se zapracují do finálního produktu. Prostě to oblečení nedělá někdo jen tak od stolu, aniž by věděl, co lidé v terénu potřebují, ale odráží se v něm zkušenosti z praxe. Ostatně zakladatel značky, Matti Viio, byl v 70. letech původně elektrikářem a kalhoty si podle svých vlastních praktických zkušeností a potřeb sám ušil a dále je vylepšoval.

Bavíme se tu o kalhotách, ale předpokládám, že nemáte jen kalhoty. Navíc ty vaše oděvy nepůsobí ani příliš pracovně.
Samozřejmě. Co se týče oblečení, máme vše od spodního prádla až po čepice a rukavice nebo pracovní obuv. Ale kalhoty jsou naším nejprodávanějším artiklem a Snickers Workwear jimi vlastně do značné míry ovlivňuje vývoj pracovního oblečení v Evropě. Většinu jeho vylepšení a vychytávek dříve nebo později začnou napodobovat ostatní. Je to vlastně dobře, protože to je ten hlavní motor vývoje. Snickers Workwear chce být stále na špici, takže stále přichází s něčím novým. Poslední řady oděvů už téměř vůbec nepůsobí jako pracovní a jsou stále oblíbenější volbou pro outdoor a další volnočasové aktivity. Třeba funkční spodní prádlo, trika, mikiny a bundy se velmi dobře užijí i při sportu. Na funkční prádlo nebo kalhoty máme velmi pozitivní ohlasy z řad lidí věnujících se extrémním sportům, motocyklovým závodům, zimním sportům, ale i třeba golfu a podobně. U našich oděvů se v podstatě stírá rozdíl mezi pracovními oděvy, oděvy pro volný čas a na sport. V neposlední řadě u nás ale pořídíte i nože a kované sekery ve švédské kvalitě.

Z toho, co říkáte, se dá vytušit, že vaše oblečení nekonkuruje cenou.
To rozhodně ne. Co se týče ceny, to je poměrně široká otázka. Občas se setkáváme s připomínkou, že je to drahé. Spíš bych řekl, že naše oděvy nejsou laciné. Prostě za kvalitu je třeba si připlatit, ale ve finále, když člověk vezme v potaz životnost a další přidané hodnoty našich oděvů, tak zjistí, že ten cenový rozdíl se v čase srovná, protože nemusíte tak často kupovat nové. Navíc, stále více lidí si uvědomuje, že v práci tráví většinu svého aktivního života, a chce se cítit dobře… nejen co se pohodlí týče. Kromě pohodlí je třeba zmínit i bezpečnost, na kterou je kladen stále větší důraz. Oděvy mají řadu prvků, které jim chrání zdraví a mohou zachránit i život. Kromě reflexních prvků pro větší viditelnost, najdeme na většině kalhot patentovaný systém ochrany kolen, který ocení nejen ti, jejichž kolena v práci trpí, ale třeba i motorkáři. 

Navíc lidé dnes už více hledí na to, jak vypadají, protože i tím se v podstatě reprezentují. Oděvy Snickers Workwear jsou vážně velmi slušivé. Důkazem toho všeho je, že se drtivá většina klientů vrací a na jejich doporučení chodí další. Je to pro nás známka toho, že jsme s oděvy udělali dobré rozhodnutí a jdeme správnou cestou.

A jak jste tedy spokojen s vaším ročním působením v Budějcích?
Kromě eshopu profidevy.cz máme od začátku prodejny v Praze a Ostravě, následně jsme otevřeli prodejnu v Brně a začali se rozhlížet, kam dál. Chtěli jsme krajské město se zajímavou spádovou oblastí. Měli jsme štěstí, když jsme narazili na vhodný volný prostor právě tady u kapličky na Husově třídě v Budějcích. Máme totiž v jižních Čechách řadu zákazníků, kteří dosud dojížděli do Prahy nebo nakupovali přes eshop. Eshop je fajn, když už značku znáte, ale první kontakt je rozhodně nejlepší na vlastní oči a kůži. Je potřeba to prostě zkusit. Pak už člověk často ani cenu moc neřeší. Prodejnu jsme otevřeli minulý rok na jaře. Zpočátku jsme ji ani příliš nepropagovali. I přesto nám začali chodit nejen naši staří zákazníci, ale hlavně i ti, kteří oblečení viděli nebo o nás slyšeli. Spokojen nebudu nikdy, protože vždy bude co vylepšovat, ale rozhodně nejsem nespokojen. Možná je to dáno i krásným regionem, kam se člověk rád vrací, takže vlastně cestu do budějcké prodejny často neberu ani jako práci.

Štítky Snickers Workwear, profiodevy.cz, oblečení, Martin Erba, Jihočeský kraj, materiál, Švédsko, Praha, České Budějovice, Evropa, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Setkání se Snickers Workwear bylo osudové, říká Martin Erba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.