Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oprava zábradlí na lávce u budějckého sídliště Vltava vyjde na více než dva miliony korun

Lávka přes Strakonickou ulici na sídlišti Vltava v Budějcích dostane nové zábradlí. Jeho technický stav je totiž velice špatný. Dopravu na hlavní silnici by to ale mělo ovlivnit jen částečně. Za realizaci zaplatí město přes dva miliony korun.

„Důvodem jeho výměny je špatný technický stav, který je dokonce za hranicí životnosti. Oprava začne v pondělí 16. dubna a potrvá do poloviny května. Během ní bude omezen provoz nejen na lávce samotné, ale i na silnici pod ní. Týká se to jen dvou nadcházejících víkendů, kdy bude vozovka zúžena, ale zůstane s omezením průjezdná,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Bezprostředně po odstranění starého zábradlí dojde k osazení novým. Stavební práce budou probíhat postupně tak, aby byl vždy zachován bezpečný průchod pro pěší i cyklisty. Za realizaci město zaplatí přes dva miliony korun.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky lávka, Budějce, oprava, rekonstrukce, Vltava, Strakonická ulice, zábradlí, České Budějovice, Petr Podhola, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava zábradlí na lávce u budějckého sídliště Vltava vyjde na více než dva miliony korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.