Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přes tisíc lidí podepsalo petici proti výstavbě logistického centra mezi Borkem a Nemanicemi

Obec Borek možná znovu zatíží kamionová doprava. Na hrdějovické louce mezi Borkem a Nemanicemi by totiž mohla vzniknout nová zóna obchodu a služeb s devíti obřími halami. Na petici proti této výstavbě se podepsalo přes tisíc lidí z Borku a okolí.

Na loukách mezi Nemanicemi a Borkem, které spadají do katastru Hrdějovic se možná začne stavět. Podle počátečního plánu by na nynějším travnatém prostranství mělo být vystavěno devět hal, které by sloužily například jako skladovací prostory pro automobilový průmysl či prostory pro maloobchodní činnost. Nejen Borečtí se tak obávají zvýšení kamionové dopravy.
Zdroj: CTPark NETWORK

Petici vyjadřující nesouhlas s plánovanou výstavbou obchodní a průmyslové zóny podepsalo v průběhu pěti dní na 1200 lidí z Borku, Nemanic i dalších vesnic. Například Kateřina Malíková z Hluboké nad Vltavou se snažila zprávu o petici rozšířit i mezi své přátele z Hosína či Dobřejovic. „Vadí mi, že je to stavba skladů obřích rozměrů a samotná výstavba bude zátěží pro životní prostředí. Když se Borku konečně odlehčilo v dopravě, tak tam budou denně nepřetržitě jezdit kamiony. Právě jsem dostala stavební povolení a děti tam začaly chodit do školy. Přemýšlím, že stavět ani nezačnu, pokud stavbu tohoto gigantu dovolí,“ vyjádřila se.

„Že by další místní anomálie? Logistické centrum bez přímého napojení na dálnici, železnici nebo letiště?“ zamyslel se na Facebooku Marek Hučík.Výstavba projektu, který je nyní v počáteční fázi, a jeho případný vliv na životní prostředí se ještě bude projedávat na krajském úřadě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky petice, logistické centrum, Hrdějovice, Borek, Nemanice, stavba, doprava, Hluboká nad Vltavou, Hosín, Facebook, Dobřejovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes tisíc lidí podepsalo petici proti výstavbě logistického centra mezi Borkem a Nemanicemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.