Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Travelfestu se bude krájet obří dort. Výstaviště ovládne dobré jídlo a cestování

Mimořádně sladké bude zahájení letošního druhého ročníku jihočeského veletrhu cestovního ruchu Travelfest 2018, který je spojený s gurmánským Gastrofestem a odbornou konferencí Travelcon. Na návštěvníky bude čekat obří dort, který se mimo jiné zapíše do České knihy rekordů.

„Pětimetrový dort, vážící zhruba jeden a půl tuny, slavnostně rozkrojíme spolu s jihočeskou hejtmankou Ivanou Stráskou a hercem Václavem Vydrou při zahájení veletrhu na českobudějovickém výstavišti v pátek 13. dubna v 10 hodin v pavilonu T2,“ uvedl Jaromír Polášek, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR), která veletrh pořádá.

„Dort budeme krájet průběžně po celou dobu konání veletrhu. K dispozici by přitom mělo být přibližně 13 tisíc porcí. Věřím, že společnými silami dokážeme dort zdolat,“ dodala manažerka veletrhu Klára Kaštylová.

Rekordní dort si budou moci návštěvníci vychutnat v pavilonu T2 v relax zoně, nebo ve veletržní kavárně Travel Café, kde budou baristé servírovat kávu ze zrnek míchaných speciálně pro tento veletrh. Doprovodný program obohatí mimo jiné živá hudba, známé osobnosti, prezentace destinací nebo soutěže o hodnotné ceny. Návštěvníky čeká například setkání s hercem Václavem Vydrou, herečkami Denisou Pfauserovou, Kamilou Janovičovou, či s kontroverzním cestovatelem, extravagantním Pavlem Klegou.

Program pro děti, Gastrofest i odborná konference 

Na sobotu 14. dubna připravili organizátoři zábavný program pro celé rodiny. Pavilon Z, který bude až po střechu naplněn zábavou, nabídne dětem Divadlo kouzel Pavla Kožíška, klauna, žongléra a baviče Pupu, premiéru Pošťácké pohádky od Marešovy divadelní společnosti, dopravní hřiště, Zeměráj, Muzeum čokolády, skákací hrad, malování na obličej, „Šumavouse“ a mnoho dalšího. Lákadlem budou i zábavné expozice hasičů nebo Českého červeného kříže. „Zajímavou zastávkou mezi stánky bude nepochybně hvězdářský koutek, kde se díky interaktivním technologiím návštěvníkům otevře celý vesmír jako na dlani,“ doplnila organizátorka Dětské soboty Petra Štíchová.

Souběžně s Travelfestem, zaměřeným na dovolenou, cestování a volný čas, bude výstavní areál hostit Gastrofest Jaro 2018. Oběma akcím, které se uskuteční v pátek 13. a v sobotu 14. dubna v areálu českobudějovického výstaviště, bude ve dnech 12. a 13. dubna předcházet odborná konference Travelcon 2018. Jihočeská centrála cestovního ruchu tak v Českých Budějovicích představí, nejdříve odborníkům a pak i široké veřejnosti, nejen nové produkty a aktuální nabídku turismu v regionu i mimo něj, ale například také zcela nový přeshraniční projekt Památky žijí. Jeho hlavním cílem je představit méně známá historická místa a podpořit vzájemnou spolupráci například při konání kulturních akcí na těchto památkách.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Travelfest, Gastrofest, výstaviště, České Budějovice, dort, veletrh, cestovní ruch, Muzeum rekordů a kuriozit, Václav Vydra, Ivana Stráská, Pavel Kožíšek, Kamila Janovičová, Denisa Pfauserová, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Travelfestu se bude krájet obří dort. Výstaviště ovládne dobré jídlo a cestování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.