Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V soutěži Zlatý erb obsadily weby z jižních Čech přední místa hned ve třech kategoriích

Dvě druhá a jedno třetí místo pro webové portály z jižních Čech. Taková je bilance celostátního kola soutěže Zlatý erb. Jihočeský kraj v ní výborně reprezentoval Písek, který získal druhé místo v kategorii Smart City a nejlepší elektronická služba se svým projektem chytrého parkování. Na druhém místě se umístil turistický portál Jižní Čechy, v soutěži o nejlepší webové stránky měst pak získal třetí místo Tábor.

Ocenění za druhé místo za projekt chytrého parkování si do Hradce Králové přijel převzít také první náměstek hejtmanky a místostarosta Písku Josef Knot, podle něhož jde o unikátní aplikaci, která je schopna na základě sběru anonymních dat od mobilních operátorů navádět řidiče na volná parkovací místa v širším centru města „Tato aplikace pracuje s až 96 procentní přesností,“ zdůraznil náměstek Knot a poděkoval všem, kteří se svojí dlouholetou koncepční prací na tomto smart projektu podíleli. 

Slavnostní vyhlášení výsledků dvacátého ročníku soutěže o nejlepší webové stránky měst a obcí Zlatý erb se uskutečnilo v Hradci Králové v pondělí 9. dubna. Klání se v letošním roce zúčastnily obce a města z celé České republiky, ze všech čtrnácti krajů. Celkově se zapojilo 430 webových stránek a projektů obcí a měst včetně elektronických služeb.

V kategorii nejlepší webová stránka obce zvítězila obec Ohníč, mezi městy byla udělena dvě první místa, a to pro Most a Benešov a v kategorii Smart City a nejlepší elektronická služba zvítězil Kolín s projektem Kolínská chytrá klíčenka. Zvláštní cenu ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci v kategorii města a obce získal Oficiální turistický portál hlavního města Prahy a v kategorii regionů Turistický portál Pardubického kraje. V kategorii turistické atraktivity zvítězily webové stránky zámku Žďár nad Sázavou.

Tisková zpráva | Foto zlatyerb.cz

Štítky soutěž, Zlatý erb, jižní Čechy, web, Jihočeský kraj, webová stránka, projekt, Písek, Tábor, Josef Knot, Hradec Králové, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V soutěži Zlatý erb obsadily weby z jižních Čech přední místa hned ve třech kategoriích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.