Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zoo Tábor zahájila hlavní sezonu. Už brzy navíc přivítá nový vzácný přírůstek

Příchod jara je každoročně ve znamení probouzející se přírody a příchodu nového života. Pro táborskou zoo to znamená také start hlavní sezony. V té letos přivítá nového člena, který si zahrál v animovaném filmu Madagaskar.

Zimní období bylo v Zoo Tábor ve znamení příprav na novou sezonu. Zaměstnanci opravovali výběhy pro zvířata, obnovovali značení a připravovali nové investice. Asi nejviditelnější změnou byla příprava nového výběhu pro rysy karpatské. 

Do Tábora totiž na začátku roku ze zoologické zahrady v německém Chemnitzu přicestovala rysí samice Aisha, která má v budoucnu vytvořit pár se samcem Petrem. Společné chvíle tak budou trávit v novém výběhu, byť zatím zůstávají oddělení, dokud si na sebe nezvyknou.

Na teplejší dny čekají také mláďata emu hnědého, která zatím tráví dny v krytém zázemí. „Naši zoologickou zahradu postupně vylepšujeme tak, abychom mohli našim zvířatům nabídnout co nejlepší podmínky pro život. Že se nám to daří, dokládají pravidelné přírůstky. Už brzy se navíc budeme moci pochlubit novým velmi vzácným a ohroženým zvířetem, které u nás v Táboře ještě nemáme. V tuto chvíli mohu prozradit pouze to, že tento druh si zahrál jednu z rolí v oblíbeném animovaném filmu Madagaskar,“ naznačuje ředitel Zoo Tábor Evžen Korec.

Autoři | Foto Facebook ZOO Tábor

Štítky Zoo Tábor, hlavní sezona, novinka, Madagaskar, Tábor, Chemnitz, Evžen Korec, zoologická zahrada, animovaný film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Tábor zahájila hlavní sezonu. Už brzy navíc přivítá nový vzácný přírůstek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.