Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Díky obřím kraslicím už se vybralo přes 70 tisíc korun pro rodinu, která přišla o maminku

Na podporu rodiny, která ztratila maminku tří dětí, se podařilo vybrat za první tři dny od zahájení Velikonoc na Hluboké téměř 70 tisíc korun. K tomu přispělo sto běžců na pěti a deseti kilometrové trase, včetně canicrossu, ale také čtyři tisíce účastníků rodinných her a procházky na Stezce za obřími kraslicemi.

„Oproti minulému roku jsme měli slunné počasí a zájem znovu předčil naše očekávání,“ uvedla organizátorka projektu Stezky za obřími kraslicemi, zakladatelka spolku Hope 4 you z.s., Valerie Chromá.

Stezka za obřími kraslicemi, která je dlouhá více než 12 kilometrů a je na ní umístěno sedmadvacet 105 centimetrů vysokých a více než půl tuny vážících malovaných vajec z betonu, pocházejících z hlavy výtvarníka a designéra Matouše Holého, měla v Hluboké nad Vltavou svou premiéru v roce 2015, kdy ji navštívilo celkem 15 tisíc lidí.

„Je to skvělé spojení turistiky, sportu a charity. Jsme rádi, že u zrodu takto výjimečné akce pro celé rodiny a generace bez omezení, stojíme již od samého začátku. Mám obrovskou radost z toho, kolik je zde účastníků a kolik lidí se rozhodlo přispět na dobročinný projekt,“ konstatoval vedoucí Petr Šuleř z Jaderné eletkrárny Temelín.

Loňský výtěžek akce putoval na nákup elektrického skútru pro paní Jitku Fikotovou, členku hlubockého pěveckého sboru Záviš. Tento rok se Řetěz naděje bude snažit podpořit rodinu, kde tři děti přišly o svoji mámu, která v pětatřiceti letech podlehla karcinomu prsu.

Nejrychlejším běžcem na desetikilometrové trase hlubockého Velikonočního charitativního běhu byl Zdeněk Kalina z Hluboké nad Vltavou v čase 42 minut a 14 vteřin. Vítězným běžcem na 5,5 km dlouhé trase byl Jan Macoun z PK Vytrvalíci. V canicrossovém běhu zvítězil s časem 16 minut a 32 vteřin Pavel Pischek.

Stezka za obřími kraslicemi letos vede z centra města Hluboká nad Vltavou do zámeckého parku, kde se nachází většina vajec, až na cyklostezku směřující do Českých Budějovic. Zpět se výletníci mohou vydat kolem loveckého zámečku Ohrada po hrázi Munického rybníka. Nově se nachází jedna z kraslic přímo na Kleti.

„V roce 2018 jsme ve spolupráci s panem Kalouskem, provozovatelem restaurace na Kleti, vyhlásili vrcholovou prémii. Umístili jsme jednu z kraslic na vrchol hory Kleť do výšky 1084 metrů nad mořem,“ dodává s úsměvem Petr Mach ze spolku Hope 4 you z.s.

Hlavní program hlubockých velikonočních oslav, včetně zpřístupnění trasy Stezky za obřími kraslicemi, který odstartoval v pátek 31. března Rodinnou hrou s mapou, potrvá do 15. května. „Do tohoto data mohou návštěvníci stezky přispívat v rámci vyhlášené sbírky přímo v našem infocentru zakoupením mapy,“ doplnil koordinátor projektu Jan Vlasák.

Tisková zpráva

Štítky kultura, Velikonoce, vejce, Hluboká nad Vltavou, rodina, kraslice, projekt, Kleť, Jan Vlasák, Petr Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky obřím kraslicím už se vybralo přes 70 tisíc korun pro rodinu, která přišla o maminku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.