Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějčáci kritizují jihočeské poslance ANO občanskou výzvou

Skupina občanských aktivistů představila výzvu s názvem Poslanče, své ANO řekni Ústavě! ve středu 4. dubna v Českých Budějovicích. Dokument apeluje na jihočeské zákonodárce z hnutí vedeného Andrejem Babišem kvůli některým krokům. Organizátoři petice budou sbírat podpisy pod výzvu do 8. května a pak ji hodlají předat jihočeským poslancům hnutí ANO.

Výzva poslance kritizuje mimo jiné za to, že podpořili na místopředsedu parlamentní dolní komory Tomia Okamuru z SPD nebo pomohli zvolit předsedou komise pro kontrolu GIBS Zdeňka Ondráčka z KSČM. 

„Chceme je konfrontovat a vidět jejich reakci. Pokud skutečně souhlasí s tím, aby místopředsedou Poslanecké sněmovny byl extrémista Tomio Okamura, a nevadilo jim, že komisi pro kontrolu GIBS měl vést bývalý příslušník SNB Zdeněk Ondráček, tak ať to na rovinu a otevřeně přiznají. Ať se neschovávají za Andreje Babiše,“ řekl jeden z autorů výzvy Tomáš Trantina, který ji spolu s dalšími představil na českobudějovickém náměstí. Dodal, že podle něj zákonodárci hnutí ANO neplní poslanecký slib, kterým se zavazují, že budou vykonávat svůj mandát ve prospěch občanů České republiky.

„Ať transparentně voličům přiznají, jaké postoje hájí,“ uvedl Trantina. Dodal, že autoři výzvu směřují jihočeským poslancům hnutí ANO. Podle Trantiny ale chystají podobný projekt i v Plzeňském kraji a na Vysočině. „Chceme se dozvědět, zda je hnutí ANO skutečně demokratickým politickým subjektem a jestli poslanci z jihu Čech souhlasí se všemi kroky tohoto hnutí. Nevíme totiž o tom, že by se proti některému výše uvedenému bodu vymezili,“ řekl Trantina. Dodal, že lidé budou moci v následujících dnech podpořit elektronickou verzi výzvy a podepsat ji na řadě míst Jihočeského kraje.

Autoři | Foto Facebook Top 09 České Budějovice

Štítky výzva, petice, protest, ústava, ANO, České Budějovice, ANO 2011, Andrej Babiš, Tomio Okamura, Zdeněk Ondráček, GIBS, KSČM, Svoboda a přímá demokracie, Poslanecká sněmovna ČR, Sbor národní bezpečnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci kritizují jihočeské poslance ANO občanskou výzvou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.