Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Budějcký útulek Animal rescue se stal novým majitelem Marleyho

Budějcký útulek Animal rescue je novým majitelem Marleyho. Stalo se tak díky darovací smlouvě, kterou původní majitel podepsal. Z pražské kliniky, kde podstoupil operaci, byl dnes, v pátek 23. března, převezen zpět do veterinární ordinace ve Vimperku, kde se bude zotavovat.

„Marley ukončil pobyt a byl převezen ke svým zachráncům. Je to velmi houževnaté štěně, které užívá každé volné chvilky ke hře a mazlení. Přejeme ti, Marley, do dalších let už jen spoustu radosti a vlídné zacházení, jsi hrdina,“ napsala na své facebookové stránce veterinární klinika Jaggy Praha, kde byl Marley léčen.

Z pražské kliniky se teď přesune zpět do Vimperku, kde se bude zotavovat. „Jakmile bude štěně doléčeno, půjde do náhradní péče,“ uvedla veterinářka z vimperské ordinace. Na základě podpisu darovací smlouvy se majitelem Marleyho stal Vladimír Kössel, provozovatel útulku Animal rescue, se kterým Krajská veterinární správa při péči o týraná zvířata dlouhodobě spolupracuje.

ČTĚTE TAKÉ: Po uzdravení bude Marley převezen do zařízení v Českých Budějovicích

Krajská veterinární správa (KVS) jednala s původním majitelem o darování psa především proto, aby mu nemohl být navrácen. „Přestože bylo vydáno rozhodnutí o předběžné náhradní péči, legislativně byl stále ve vlastnictví původního majitele a toto byl nejrychlejší způsob, jak docílit požadované změny majitele psa,“ uvedl ředitel KVS pro Jihočeský kraj František Kouba.

Krajská veterinární správa pro Jihočeský kraj zároveň dokončila odborné vyjádření pro Policii České republiky a spolu s posudkem, konstatujícím porušení zákona, podala také trestní oznámení na podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat.


Marley se má čile k světu. Trápí ho ještě zadní nožička, která se ale podle lékařů také uzdraví. Zdroj: Jaggy Praha

Foto Facebook Jaggy Praha

Štítky týrání, brutalita, útočník, Prachatice, Marley, klinika, Vimperk, Praha, Krajská veterinární správa, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějcký útulek Animal rescue se stal novým majitelem Marleyho  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.