Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Marley se původnímu majiteli nevrátí. Štěně bude umístěno do předběžné náhradní péče

Týraný Marley se původnímu majiteli nevrátí. Krajská veterinární správa už podala návrh na umístění štěněte do náhradní péče. Tam by se měl hned jak to jeho zdravotní stav dovolí přesunout z pražské veterinární kliniky v Řepích.

„Na základě shromážděných podkladů byl podán obci Prachatice podnět s návrhem na umístění psa do náhradní péče tak, aby byla nejen fakticky, ale i po právní stránce zajištěna adekvátní péče o zvíře. V současnosti Krajská veterinární správa finalizuje odborný posudek pro policii a také trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu,“ uvedl ředitel Krajské veterinární správy pro Jihočeský kraj František Kouba.

Krajská veterinární správa intenzivně spolupracuje jak s Prachaticemi, tak s policií. „Štěně se z pražské kliniky přesune do předběžné náhradní péče. Mohu opravdu potvrdit, že původnímu majiteli se rozhodně nevrátí,“ uvedla Marie Peřinková, prachatická vedoucí odboru životního prostředí. Úřad už má podle Peřinkové vybrané zařízení, do kterého Marleyho svěří. „Je to zařízení, se kterým  máme zkušenosti,“ dodala.

ČTĚTE TAKÉ: Marley je stabilizovaný a zotavuje se. Lidé v Prachaticích za něj vyrazí bojovat do ulic

Případ ale stále hýbe společností. V úterý 20. března večer proběhla na prachatickém náměstí akce, která měla podpořit Marleyho. „Není to protestní akce, je to na podporu toho malého štěněte, které trpělo nejvíc,“ uvedl Dušan Švestka, který se ujal úvodního slova. Nekonalo se tak žádné veřejné lynčování nebo pokřikování. Lidé respektovali původní záměr celé akce, které se zúčastnily zhruba dvě stovky pejskařů. 


Foto: Kubí Maty Lysák, Zdroj: Facebook

Z náměstí v Prachaticích se dav vydal k bytu, kde se hrůzný čin odehrál, odtud potom před prachatickou policejní stanici. „Po tom všem mě tento pochod opravdu zahřál u srdce, i když jsem jej sledovala jen na Facebooku,“ okomentovala událost Martina Bartíková.

Malý Marley, který už má za sebou reoperaci původní zlomeniny nohy, se podle veterinářky Šárky Janáškové zotavuje dobře. „Operace proběhla bez komplikací. Pejsek se probral, všechno bylo v pořádku,“ upřesnila.

Foto Veterinární ordinace Vimperk

Štítky týrání, brutalita, útočník, Prachatice, Marley, Krajská veterinární správa, Řepy, Facebook, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marley se původnímu majiteli nevrátí. Štěně bude umístěno do předběžné náhradní péče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.