Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ANKETA: Někteří obyvatelé Českých Budějovic nesouhlasí s demolicí sportovní haly

Někteří obyvatelé Českých Budějovic nesouhlasí s likvidací sportovní haly, kterou město plánuje. Na jejím místě chce radnice za více než 300 milionů korun postavit multifunkční centrum. Obyvatelé tvrdí, že sportovní hala je symbolem města a navíc její stav je vyhovující, a proto je demolice zbytečná.

Podle některých českobudějovických obyvatel by mohlo multifunkční centrum stát jinde a město by mělo k dispozici dvě sportovní zařízení. „Současná hala je funkční. Před několika měsíci město investovalo do modernizace atletického koridoru, který se v hale nachází. A teď se má vše bourat,“ uvedl dnes, v pondělí 19. března, na zasedání českobudějovického městského zastupitelstva bývalý zastupitel Stanislav Rataj, který patří do skupiny obyvatel bojujících proti demolici sportovní haly.

Stavba multifunkčního centra má začít letos v létě. Práce potrvají přibližně rok a předcházet jim má demolice současné haly. Nový objekt má mít dvě stejné palubovky. Zvýší se také kapacita hlediště, kdy třeba volejbalové zápasy bude moct sledovat až 2250 diváků místo současných 1500. Kromě toho komplex bude sloužit pro pořádání kulturních akcí.

Ideu nové haly prosazoval především českobudějovický volejbalový klub, který patří dlouhodobě do tuzemské špičky. Parametry současné haly neodpovídají požadavkům pro mezinárodní zápasy. Týká se to především stropu, který je ve výšce devíti metrů od palubovky a nový by měl být o tři metry výš.

Multifunkční centrum však nepočítá s atletickým koridorem, který by měl výhledově vzniknout v areálu základní školy Oskara Nedbala. „Nedokážu si představit, že bychom byli bez koridrou, kde jenom z našeho klubu trénuje hlavně v zimě přes dvě stovky závodníků,“ uvedl dnes, v pondělí 19. března trenér atletického oddílu Sokol České Budějovice Jiří Couf.

Podle náměstka českobudějovického primátora Petra Holického by zachování sportovní haly bylo krokem zpět. Uvedl, že technický stav objektu není ideální. „Museli bychom do obnovy investovat desítky nebo možná stovky milionů korun. Navíc provoz haly by přesto zůstával neekonomický. Myslím si, že diskuse na toto téma jsou už pasé,“ vysvětlil  při pondělním veřejném zasedání městského zastupitelstva Holický.

Jste pro zbourání stávající budějcké sportovní haly?

Celkem hlasovalo441 čtenářů

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky společnost, sport, České Budějovice, hala, centrum, stavba, sportovní hala, demolice, Oskar Nedbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Někteří obyvatelé Českých Budějovic nesouhlasí s demolicí sportovní haly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.