Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Začíná nová sezona boršovských trhů. S živou hudbou, jídlem i řemeslnými výrobky

Čtvrtý ročník oblíbených venkovských trhů odstartuje v Boršově nad Vltavou v sobotu 24. března. Každý měsíc se pak můžete těšit na stánky s nejrůznějšími dobrotami včetně živých ryb nebo na drobné řemeslné výrobky. To vše od regionálních producentů a za doprovodu harmoniky.

Trhy startují vždy už v devět hodin ráno, lidé si tak na místě mohou dopřát netradiční snídani. „Čas od devíti do jedenácti hodin se nám osvědčil. Proto ráno před trhy nesnídáme a rodiny si tu nakoupí i na sobotní oběd,“ říká s úsměvem starosta Boršova nad Vltavou Jan Zeman.

Tržiště lidé najdou v dubovém stromořadí nad Farskou zahradou, blízko fotbalového hřiště a otevírá se jednou za měsíc vždy v sobotu. Jedinou výjimkou je závěrečný Adventní trh na první adventní neděli.

První venkovské trhy proběhly v Boršově v roce 2014. „Rychle jsme se naučili pracovat s osvědčeným formátem, když jsme se tak trochu inspirovali levandulí provoněnou francouzskou Provence,“ dodává starosta.

Podle něj na trzích vždy hraje živá hudba, osvědčila se harmonika a co se týče sortimentu, je zaměřený na prodejce lokálních potravin a zemědělských přebytků.

Na trhy vždy dorazí několik stovek lidí. „Mohou se těšit na domácí produkty, slané i sladké pochoutky. A to vše rámuje přátelská atmosféra posílená již skutečným astronomickým jarem,“ zve starosta Jan Zeman na první sobotní trh.

Tisková zpráva

Štítky Velikonoce, trhy, Boršov nad Vltavou, Ján Zeman, advent, Boršov, Provence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná nová sezona boršovských trhů. S živou hudbou, jídlem i řemeslnými výrobky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.