Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Studenti si prohlédli bojovou techniku a učili se bránit před útočníkem

Pestrý program připravili vojáci pro studenty, kteří v pátek 16. března zavítali k 25. protiletadlovému raketovému pluku do Strakonic. Studenti si prohlédli zbraně, bojovou techniku a získali i cenné poznatky, jež mohou využít v civilním životě.

Josefa Keharta ze strakonické Střední průmyslové školy nejvíce zaujala vojenská technika a ukázky boje zblízka. „Rok a půl jsem se věnoval smíšeným bojovým uměním MMA. Považuji za užitečné, umět se bránit,“ sdělil poté, co si pod dohledem instruktorů boje zblízka vyzkoušel, jak se bránit před útočníkem. 

Ukázky se líbily i studentkám. Posluchačka studijního programu Model NATO Helena Šťastná si vyzkoušela, jak operátor navádí raketu na nepřátelský vzdušný cíl. „Zkouším to poprvé v životě. Ten joystick je strašně citlivý. Moc mi to nejde, ale baví mě to,“ okomentovala svůj výkon na trenažéru protiletadlového raketového kompletu RBS-70. 


Studenti si vyzkoušeli, jak zastavit masivní končetinové krvácení.

Studenti si dále procvičili, jak se zastavuje masivní končetinové krvácení. Seznámili se blíže s ručními zbraněmi, vybavením a prostředky, které chrání vojáky v bojových situacích. Prohlédli si techniku z výzbroje protiletadlového pluku. Studentům se také věnoval zástupce velitele strakonického útvaru plukovník Jaroslav Daverný, který ještě dlouho po úvodní prezentaci odpovídal na jejich dotazy. 

Strakonický útvar navštívilo téměř devadesát studentů ze Střední průmyslové školy ze Strakonic, pražského gymnázia Arabská a posluchači studijního programu Model NATO. 

Autoři

Štítky Strakonice, vojáci, studenti, 25. protiletadlový raketový pluk, technika, NATO, Střední průmyslová škola, Helena Šťastná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti si prohlédli bojovou techniku a učili se bránit před útočníkem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.