Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při výpadcích elektřiny nově pomohou s informováním obyvatel hasiči

Energetici ze společnosti E.ON budou v případě rozsáhlejších výpadků dodávek proudu informovat obyvatele nově ve spolupráci s hasičským záchranným sborem v jednotlivých krajích. Služba by se měla postupně během jara rozšířit na celé distribuční území společnosti E.ON.

Testování služby, kterou společnost E.ON zavede postupně na všech distribučních územích, proběhlo v březnu na Vysočině. Potvrdilo, že spolupráce s hasiči umožní energetikům informovat o výjimečné situaci a její další prognóze všechny starosty dotčených měst, městysů a obcí operativně a ve velmi krátké době. Během jara se služba rozšíří i do dalších míst včetně Jihočeského kraje.

„V tomto rozsahu jde v rámci České republiky o unikátní spolupráci. Vysočinu považujeme za pilotní region a do budoucna bychom tuto spolupráci s hasičským záchranným sborem chtěli rozšířit na celé distribuční území E.ON,“ řekl vedoucí oblastního managementu společnosti Lukáš Svoboda.

 „Veřejnost budeme tímto způsobem informovat především při kalamitních situacích, jako byl loňský orkán. Lidé v dotčených domácnostech tak budou mít díky spolupráci hasičů a starostů jednotlivých měst, městysů a obcí možnost ještě snazšího přístupu k aktuálním informacím, aniž by je sami museli hledat na našich webových stránkách nebo voláním na zákaznickou linku,“ dodal Svoboda

Po orkánu Herwart v říjnu loňského roku byla v některých oblastech obnovena dodávka elektrické energie až po několika dnech. Lidem v této situaci nejvíce chyběl dostatek aktuálních informací o tom, kdy mohli znovuzapojení očekávat.

V případě kalamity a rozsáhlejších výpadků elektřiny předá centrální dispečink společnosti E.ON detailní informace hasičům. „My jsme následně schopni informovat všechny starosty v postižených oblastech formou hromadné SMS zprávy v řádu několika desítek minut. Informaci předáme, i když jsme si vědomi toho, že v době odesílání SMS touto cestou již nemusí být síť mobilních operátorů v daných místech plně funkční a s dlouhotrvajícím výpadkem elektrické energie může docházet i k výpadkům těchto komunikačních kanálů. I přesto chceme využít všechny dostupné prostředky, které máme a aktuální informace distribuovat, zvláště pokud se to týká našeho strategického partnera v oblasti krizového řízení, kterým starosta obce bezpochyby je,“ dodal Jiří Němec z hasičského záchranného sboru.

Tisková zpráva

Štítky E.ON, energetika, elektřina, výpadek elektřiny, porucha, Hasičský záchranný sbor, Kraj Vysočina, Česko, Jihočeský kraj, Jiří Němec, orkán Herwart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při výpadcích elektřiny nově pomohou s informováním obyvatel hasiči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.