Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policejní plavci soutěžili v klasických disciplínách i záchraně tonoucího

Policisté a policistky z celého kraje se v březnu utkali v letošním ročníku přeborů v plavání a záchraně tonoucího v českobudějovickém plaveckém bazénu. Plavci soutěžili ve všech klasických disciplínách na různé vzdálenosti, nechyběly ani závody štafet a zvláštní disciplíny se záchranou tonoucího.

Policisté se během služby mohou dostat do různých situací, na které se snaží být co nejlépe připraveni. Zvláštní disciplíny spojené se záchranou tonoucího jsou tak důležitou částí přeborů, kde si mohou soutěžící ověřit své schopnosti při záchranném plavání. Plavci například skočí do vody v oděvu, volným způsobem doplavou k šedesátikilové ponořené figuríně a v poloze na znak s hlavou osoby nad hladinou plavou zpět ke břehu. Zajímavou částí je také záchranné plavání na jeden nádech. Letošní novinkou byla soutěž spočívající ve skoku v oděvu z plavecké věže, záchrana tonoucího (figuríny) z pětimetrové hloubky a její vytažení na břeh.

„Nasazení a předvedené výkony všech sportovců ocenil kolektiv organizátorů ze Školního policejního střediska Lišov, kterým patří také velký dík za skvěle připravené sportovní klání,“ informovala policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová s tím, že slavnostního vyhlášení výsledků letošního ročníku se zúčastnil náměstek ředitele jihočeského krajského ředitelství (KŘP) Policie České republiky plukovník Roman Bláha. Ten předal nejúspěšnějším sportovcům ocenění a vyzdvihl výkony všech pěti desítek zúčastněných.

Nejlepší plavci budou reprezentovat Jihočeský kraj na celorepublikových přeborech.

Ve smíšených štafetách 4 krát 50 metrů volný způsob se nejlépe dařilo Územnímu odboru Policie České republiky Strakonice, Speciální jednotce Temelín a KŘP.

Plavání v oděvu a záchraně tonoucího se vydařilo Štěpánu Wawreynovi z KŘP, Josefu Jozovi z Českých Budějovic a Petru Šlejharovi také z KŘP. Záchranné plavání na jeden nádech bravurně zvládli Ivan Drnek za KŘP, Michal Walter za Písek a Ondřej Kabát za Strakonice. Skok z věže a záchrana tonoucího se povedly již jmenovanému Josefu Jozovi a Ondřeji Kabátovi, dále i Lukáši Foňkovi z KŘP.

V ženské kategorii zabodovala Dana Kožíšková z Českých Budějovic a také Lucie Králová za KŘP.

Autoři | Foto Policie České Republiky

Štítky policie, policejní sport, plavání, soutěž, plavec, oblečení, České Budějovice, Strakonice, Policie České republiky, Lucie Králová, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní plavci soutěžili v klasických disciplínách i záchraně tonoucího  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.