Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Talentované psí štěně Balynka naučilo třídit za deset divadelních sezon více než tři sta tisíc dětí

Do Českých Budějovic jezdí Karlovarské hudební divadlo (KHD) hrát své představení již téměř třicet let. Pohádku O Balynce předvedl soubor Divadla dětí při KHD na Malé scéně v úterý 6. března a v následujících dnech pokračuje i do dalších jihočeských měst.

„Na podiu se nahromadily stůžky vypracovaných metodických listů od snaživých dětí, a to že přípravu nenechaly spát, se projevilo na lehkosti a spádu představení, na kterém vydatně spolupracovaly,“ Kristýna Sklenářová s tím, že děti se na představení připravují předem a v předstihu si vyrobí metodické materiály, které pak předají hercům.

Představení budou pokračovat po budějckém představení i v dalších městech Jihočeského kraje. Divadelní soubor je odehraje v Městském divadle v Českém Krumlově, v kulturním domě (KD) v Horažďovicích, v KD Sokolovna v Sušici a na stálé divadelní scéně v Klatovech.

Pohádka O Balynce, dobrém štěněti a třídě kamarádů od roku 2009 udělala radost již více než třem stům tisíců dětí od Aše až po Ostravu. Protože zájem o pohádku neutuchá, má Karlovarské hudební divadlo připraveno i na letošní kalendářní rok 110 představení této veselé hudební inscenace. Podle plánu by mělo zhlédnout přes třicet tisíc diváků napříč celou republikou.

Tisková zpráva

Štítky třídění odpadu, ekologie, plasty, divadlo, představení, České Budějovice, štěně, Jihočeský kraj, Český Krumlov, Horažďovice, Sušice, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Talentované psí štěně Balynka naučilo třídit za deset divadelních sezon více než tři sta tisíc dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.