Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Zamrzlé budějcké řeky lákají bruslaře

Teploty hluboko pod bodem mrazu a žádné sněhové závěje jsou ideální kombinací, nad kterou radostí zaplesá srdce každého milovníka bruslení po přírodním ledě. Rybníky zamrzly jako první, a teprve při vydatnějších mrazech, které nyní svírají Českou republiku, se ledem pokryly opravdové lahůdky, jako jsou řeky. A fantastický bruslařský zážitek teď nabízejí zamrzlé toky také v centru Budějc.

Arktický mráz sevřel českobudějovické řeky Vltavu a Malši do ledového krunýře. A toho využili milovníci bruslení. Na zamrzlých tocích v centru krajského města je tak pěkně živo. Lidé by ale podle vodohospodářů z Povodí Vltavy měli být při zimních radovánkách na zamrzlých rybnících a řekách velmi obezřetní.

Silné mrazy, které v Česku panují od posledního únorového víkendu, už dosáhly svého vrcholu a příliv studeného vzduchu od severovýchodu a východu postupně slábne. Rtuť teploměru se bude sice i dnes, v pátek 2. března, držet pod bodem mrazu, teploty se budou pohybovat od minus šesti do minus dvou stupňů Celsia, ale v dalších dnech meteorologové předpokládají, že se bude postupně oteplovat. V sobotu 3. března se teploty budou pohybovat kolem nuly, v neděli 4. března může být až pět stupňů nad nulou.


Zamrzlé budějcké řeky jsou nyní dějištěm různých bruslařských kousků i hokejových bitev.

Štítky mráz, led, řeka, rybník, brusle, Česko, České Budějovice, Povodí Vltavy (státní podnik), Vltava, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zamrzlé budějcké řeky lákají bruslaře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.