Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mrazivé počasí přináší specifickou činnost strážníků

Teploty hluboko kolem mrazu s sebou přinášejí nejednu komplikaci. Starosti dělají i budějckým strážníkům, kteří během soboty 24. února a následující noci a rána vyjížděli k několika případům. Běžnou činností v zimních měsících je pro ně kontrola lidí bez domova, především v nočních hodinách, kdy jim při nízkých teplotách hrozí silné podchlazení.

V sobotu 24. února vyjížděli strážníci městské policie prověřit oznámení o labuti přimrzlé k ledu jednoho z vrbenských rybníků v Českých Budějovicích. Na místě zjistili, že žádná z labutí naštěstí v ledu neuvízla a žádná z nich ani nejevila známky jakéhokoli zranění.

Téhož dne krátce po šesté hodině večerní vyjížděla hlídka městské policie do ulice E. E. Kische v Rožnově. Jeden z místních obyvatel vyjádřil obavu o zdraví muže bez domova, který ležel na krycým plechu parovodu. Strážníci na místě nalezli jim známého sedmadvacetiletého muže, jenž nebyl výrazně podchlazený. Jejich nabídku pobytu v azylovém domě mladý muž, i přes velký mráz, odmítl.

Dnes, 25. února, v půl osmé ráno vyjížděla hlídka městské policie na křižovatku Nádražní a Pekárenské ulice, kde došlo k havárii vodovodního potrubí. U havárie již zasahovali zaměstnanci vodohospodářské společnosti, strážníci tedy zajišťovali bezpečnost silničního provozu až do chvíle, než se dostavily posily vodohospodářů.

Intenzivní kontroly lidí bez domova jsou pro strážníky obvyklou činností. Zvláště v noci pak kontrolují, zda lidé bez domova, kteří přespávají venku, nepotřebují kvůli silným mrazům a případnému podchlazení pomoc záchranářů. Většina z nich totiž odmítá nabídku noclehu v azylovém domě. Strážníci tak během noci kontrolují všechna místa, kde bezdomovci přespávají, několikrát.

Autoři

Štítky zima, mráz, městská policie, bezdomovec, podchlazení, obecní policie, České Budějovice, Rožnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrazivé počasí přináší specifickou činnost strážníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.