Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

O provozovateli a ceně předzahrádky v objektech s více podniky rozhodne obálková metoda

Přestože nikdo v současných mrazivých dnech nemá ani pomyšlení na posezení v restaurační předzahrádce, město České Budějovice se už na tuto sezonní záležitost připravuje. A přichází s jednou novinkou. V případě více podniků s odlišnými provozovateli v jedné nemovitosti se stanoví úhrada za užívání obálkovou metodou.

Rada města schválila změnu v sazebníku výše úhrad za předzahrádky pro restaurační provoz a občerstvení. V případě více provozoven s odlišnými provozovateli v jedné nemovitosti se stanoví úhrada za užívání obálkovou metodou. Obálková metoda je typ aukce, ve které vítězí nejvyšší nabídka, která je účastníkem také zaplacena. Nabídky jsou uloženy v obálkách tak, aby nebyla vidět jejich hodnota, a odevzdány ke konkrétnímu termínu.

„Znamená to, že žadatelé předloží svoji nabídku v uzavřené obálce na magistrát města, odbor správy veřejných statků, číslo dveří 227 do 15. března do 12:00 hodin. Minimální nabídnutá cena musí však činit sto procent ceny uvedené v sazebníku. Příslušná dohoda bude uzavřena se žadatelem, který nabídne vyšší celkovou nabídku za sezonu. Tento postup se neuplatní v případě, kdy vlastník nemovitosti, v níž se nachází funkčně související provozovna, sám upřednostní jednoho z žadatelů. Pokud dojde mezi žadateli k dohodě, bude postupováno podle sazeb uvedených v sazebníku,“ vysvětluje náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Cena za předzahrádku v krajském městě zůstává stejná, ta se měnila loni. V historickém jádru Českých Budějovic za jeden den provozu předzahrádky s podestou zaplatí provozovatel deset korun za jeden metr čtvereční, bez podesty pět korun. Mimo centrum města přijde provoz předzahrádky s podestou v jednom dni na sedm korun za metr čtvrereční, bez podesty tři koruny.

„Obálková metoda je novinkou, ještě loni to bylo o rychlosti. V případě více restaurací v jednom objektu, ten provozovatel, který zažádal o užívání předzahrádky dříve, tak ji měl,“ podotkl Podhola. Podle něj novinku nemusí projednávat ani schvalovat zastupitelstvo, rozhodnutí je v kompetenci rady města. 

Sezona předzahrádek pro restaurační provoz a občerstvení v Českých Budějovicích startuje 1. dubna.

Štítky předzahrádka, sezona, obálka, provozovatel, ceník, nemovitost, České Budějovice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O provozovateli a ceně předzahrádky v objektech s více podniky rozhodne obálková metoda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.