Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Obyvatelům Průmyslové ulice ztěžují život opakované požáry v budově bývalého nevěstince

Budova bývalého kabaretu v Průmyslové ulici přitahuje bezdomovce, kteří se uvnitř ukrývají před mrazem. Na místě však zapalují ohníčky a svou činností tak zaměstnávají hasiče a znepříjemňují život obyvatelům vedlejších objektů. Ti se obávají, aby táboráky z podpáleného odpadu nepřešly ve větší požáry.

Hasiči vyjížděli k požáru do Průmyslové ulice od začátku roku už podruhé. Případem se zabývá i stavební úřad, který již v loňském prosinci majiteli budovy nařídil vyklizení stavby a provedení zabezpečení, zejména takových, která by zabránila vstupu cizích osob. K tomu však podle obyvatel okolních bytů zatím nedošlo. Situace vede k opakovaným výjezdům hasičů, kterým by se dalo předejít a jsou téměř zbytečné.

ČTĚTE TAKÉ: Doutná budova lehčích chvil v Průmyslové ulici

„Stavební úřad nařídil v prosinci roku 2017 vyklizení stavby a provedení nutných zabezpečovacích prací na stavbě domu v Průmyslové ulici číslo popisné 165, spočívajících zejména v zabezpečení stavby proti vstupu cizích osob tak, aby dále nedocházelo k její další destrukci. V současné době jsou prováděny kontroly plnění povinností vlastníka stavby vyplývající z rozhodnutí stavebního úřadu,“ uvedla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Podle obyvatel okolních budov i tiskové mluvčí hasičů Jihočeského kraje, Venduly Matějů, se do vybydlené budovy bývalého kabaretu stahují bezdomovci, kteří tam zapalují ohně, nejčastěji odpadky. Podle Terezy Saitzové, která v blízkosti objektu bydlí, byla budova úředně uzavřena již dříve, ale nyní se nepříjemná situace opakuje a majitel dům nezajistil.
Požár v budově bývalého nevěstince 20. února 2018.

„Problém řešíme znovu se stavebním úřadem, který už dříve budovu nechal zajistit a uzavřít. Nyní budova chátrá a znovu se do ní uchylují bezdomovci a narkomani. Když se ptáme policie, řekne nám, ať to řeší město,“ svěřila se Tereza Saitzová s tím, že se není čemu divit, když na místě nikoho nenajdou. „Situace se sice řeší, ale už to trvá dlouho a ten dům není bezpečný. Navíc sem musí jezdit hasiči a jejich výjezdy platí stát. Tomu by se přeci dalo zabránit,“ dodala.

ČTĚTE TAKÉ: Bývalý nevěstinec v Průmyslové ulici zachvátily plameny

Hasiči k bývalému nevěstinci vyjížděli letos několikrát, naposledy v úterý 20. února. „Na místo jsme přijeli a nikoho jsme nenašli. Uhasili jsme dvě doutnající ohniska, která byla nejspíš zapálena bezdomovci. Vše se obešlo beze škody a dalšího šetření,“ potvrdila mluvčí hasičů s tím, že na místo jezdí opakovaně.
Budova kabaretu v květnu 2017.

Tereza Saitzová dále uvedla, že pro lidi z Průmyslové ulice začíná být situace neúnosná a obávají se, že úvolněné části rozpadající se budovy časem někoho zraní.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, bezdomovec, nevěstinec, Cabaret Happy, bordel, kabaret, stavební úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelům Průmyslové ulice ztěžují život opakované požáry v budově bývalého nevěstince  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.