Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KOČIČÍ OKÉNKO: Kočičí odvážlivec Pan Kostička hledá nový domov, s ním i další dvě krasavice

Budějcká Drbna se rozhodla pomáhat kromě opuštěných pejsků také kočičím společníkům, kteří hledají nové domovy. O Felixu, Bartolomé, Pana Kostičku se starají dobrovolníci z depozita Kočky ČB, kteří jim poskytují dočasný domov a pomáhají jim se socializací, snaží se jim také najít nové páníčky.

Felixa

Tato kočičí dáma je zhruba tříletá a je kastrovaná a očkovaná. Felix je klidná, rozumná a velice nenáročná společnice, která žije v depozitu ve společnosti dalších koček, dětí a psů. Jejich společnost sice nevyhledává, ale zvykla si na ně. Nechá se pomazlit (nejlépe před a po jídle), ale jen když chce i ona sama, v náručí se chovat nenechá. Život v bytě jí nedělá žádné potíže, spíše naopak využívá jeho předností a proto i do budoucna uvítá nový domov nejlépe v bytě a nejraději jako kočičí jedináček. V novém domově bude potřebovat čas na aklimatizaci. Až si zvykne na nové prostředí, projeví se jako výborná kočičí kamarádka.
Kontakt pro zájemce - 603 758 565 (depozitum České Budějovice - Srubec)

Pan Kostička

Dva roky starý, kastrovaný a očkovaný, Pan Kostička utekl doslova hrobníkovi z lopaty. Naštěstí je již v pořádku, a tak je z něj velký mazel a nevynechá žádnou příležitost, kdy si může přijít pro pohlazení, nebo ducnout hlavičkou. Sučástí jeho mazlení je ale i občasné zatnutí drápku do mazlitele, takže se člověk musí mít pořád na pozoru. Pan Kostička miluje jídlo a bohužel jakékoliv. Číhá v kuchyni a hlídá, kde by co ukradl. S přehledem a neohroženě vyjídá i psí misky. Nyní žije v domácnosti s dalšími kočkami, psy a dětmi, na všechny si zvykl a nemá s nimi problém. Průběžně nabírá ztracených sil a stále častěji postává u okna a chtěl by ven. Tudíž pro něj bude nejvhodnější domov, kde by měl možnost bezpečného výběhu ven a samozřejmě přístupu dovnitř.

Kontakt pro zájemce - 603 758 565 (depozitum České Budějovice - Srubec)

Bartolomé

je zhruba půlroční kočička. Je nejobezřetnější a nejplašší ze všech kočičích sester, které byly přijaty do depozita společně s ní. Ze svých úkrytů jen vykukuje, což je velká škoda, neboť má krásně vybarvený kožíšek. Nebojí se ale prohnat míček, přepadnout své sestřičky, a pak se s nimi kočkovat. Její nedůvěru zkouší depozitáři odstranit za pomoci aromaterapie a také čtením, aby si zvykala na lidský hlas, a každý den jsou vidět malé pokroky. Kočičí toaleta pro Bartolomé není problém a chutná jí vše, co najde v misce.
Kontakt pro zájemce - 771 770 177 (depozitum Karlov u Bechyně)


Pokud kočičkám nemůžete poskytnout domov, ale jejich osud vám není lhostejný, můžete si zvířátka adoptovat virtuálně, pomoci s jejich materiálním zabezpečením nebo pro ně vyrobit dárečky, které jsou za příspěvek nabízeny na výstavách a slouží například k financování výdajů za veterináře. Více se o činnosti Kočky ČB dozvíte na jejich webu.

Štítky kočka, adopce, Kočky ČB, domov, České Budějovice, Srubec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOČIČÍ OKÉNKO: Kočičí odvážlivec Pan Kostička hledá nový domov, s ním i další dvě krasavice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.