Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Adam z Tábora přišel na svět letos první. Bude mu to připomínat zlatý přívěsek od hejtmanky

Zlatým přívěskem s řetízkem obdarovala hejtmanka Ivana Stráská první letošní miminko narozené v Jihočeském kraji. Tím je Adam Loskota z Tábora. Na tamním městském úřadě dárek včera, v úterý 13. února, převzali jeho rodiče Petra a Martin Loskotovi. Maminka navíc dostala krásnou kytici a tatínkovi určitě udělala radost lahev regionální pálenky.

„Přeji Adamovi, aby se mu na světě líbilo, měl v životě štěstí a hlavně zdraví. Rodičům pak přeji hodně trpělivosti při jeho výchově,“ uvedla hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. „Velmi mě rovněž potěšilo, že si maminka pochvalovala pobyt v táborské porodnici i péči celého personálu,“ dodala hejtmanka.

Ke gratulaci se přidala i táborská místostarostka Olga Bastlová. „Jsem velice ráda, že první občánek je právě z našeho města a přeji mu do života jenom to nejlepší,“ uvedla.

Adam se narodil 1. ledna 2018 v 00:05 hodin, vážil 3,58 kilogramu a měřil 51 centimetrů. Tento okamžik mu bude připomínat přívěsek, na jehož lícové straně je uvedeno jeho jméno, nápis 1. občánek Jihočeského kraje a znamení zvěrokruhu. Na rubové straně jsou hodiny, jejichž ručičky ukazují čas, kdy Adam přišel na svět a datum 1. 1. 2018. Maminka dostala od hejtmanky puget květin a tatínek láhev jihočeské pálenky.

ČTĚTE TAKÉ: Prvním jihočeským miminkem roku 2018 je Adam z Tábora. Na svět přišel pět minut po půlnoci

S tím, že bude Adam prvním miminkem roku 2018, maminka Petra Loskotová rozhodně nepočítala. „Původně jsem měla stanovený termín na 24. a pak na 27. prosince. To, že to nakonec takto vyšlo, je jen malý bonus k tomu, že Adama máme,“ řekla stále ještě novopečená maminka, která zároveň pochválila manžela Martina, že se o jejich malinkého synka vzorně stará.

Hejtmanka Stráská navázala na zavedenou tradici, že se dárky předávají se zpožděním, aby se mohla maminka i miminko po návratu z porodnice dostatečně zaklimatizovat.

Tisková zpráva | Foto Radek Šíma

Štítky Jihočeský kraj, miminko, první, Adam, Tábor, Ivana Stráská, Olga Bastlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adam z Tábora přišel na svět letos první. Bude mu to připomínat zlatý přívěsek od hejtmanky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.