Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeští hasiči se vybavili nehodovými clonami

Čtrnáct nových nehodových clon nakoupil jihočeský profesionální sbor pro své hasiče. Každý ze sedmi územních odborů dostal dvě.

Nehodové clony patří do výbavy nejen hasičů, ale například i policistů. Záchranáři clonami vymezí prostor nehody nebo jiné mimořádné události a zacloní tak místo zásahu před zraky nežádoucích pozorovatelů. Zároveň snižují nepozornost řidičů a dalších účastníků silničního provozu.

Hlavními důvody použití clon jsou však nerušený průběh zásahu zasahujících záchranářů a poskytnutí soukromí těm, kterých se mimořádná událost týká. Základní sada nehodové clony se skládá ze čtyř stínících panelů, kdy každý z nich má rozměr 1,8 x 1,8 metru.

Každá ze stěn má vlastní speciální konstrukci, díky které je panel samoroztažitelný. Pro větší stabilitu lze do roztažené clony vsunout hliníkové tyče a ty upevnit do podstavců. Vzhledem k těmto technickým parametrům lze stěnu nasadit prakticky kdekoli.

Výhodou je rychlé postavení řádově jen v několika málo minutách. Stojící clona je stabilní a variabilní. Stěny jsou z nepromokavého materiálu s vysokým vodným sloupcem. Clona je schopna odolávat i silnějšímu větru.

Tisková zpráva | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky hasiči, clona, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči se vybavili nehodovými clonami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.