Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zruší se střídání času? Europoslanci hlasovali pro, komise bude rezoluci řešit

Po letech diskusí, zda střídat zimní a letní čas, přichází Evropský parlament s konkrétním řešením. Na čtvrtečním zasedání přijali europoslanci rezoluci, která Evropskou komisi vyzývá k vyřešení tohoto tématu. O přijetí rezoluce informoval na svém twitterovém účtu europoslanec Pavel Svoboda.

Zrušit změny času chce podle hlasování parlamentu 384 europoslanců, 153 bylo proti a dvanáct se zdrželo. Komise se nyní bude zabývat tím, zda střídání času zrušit, nebo nechat vše při starém.

V čele skupiny osmdesáti europoslanců, kteří požadují změnu současného režimu střídání času, stojí český europoslanec Pavel Svoboda, předseda právního výboru Evropského parlamentu. Otázka ukončení střídání času by podle těchto poslanců měla být předmětem hlasování, aby se nestalo, že se bude čas v některých členských státech dvakrát do roka střídat, zatímco v jiných nikoli.

Poslanci zároveň upozorňují na úsilí, které Evropská unie vyvinula na harmonizaci doby, kdy se mění čas napříč členskými státy, a zdůrazňují, že jejich návrh nemá za cíl zavést v Evropě jednotné časové pásmo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky čas, změna, zimní, letní, europoslanec, Pavel Svoboda, Evropský parlament, Evropská komise, Evropská unie, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zruší se střídání času? Europoslanci hlasovali pro, komise bude rezoluci řešit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.