Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mateřská škola VŠTE se rozšíří o další pavilon. Pomohou dotace

Do pátého roku provozu v září 2018 vstoupí Mateřská škola VŠTE v Okružní ulici s rozšířenou kapacitou o dalších 24 míst. Celkem jich tak nabídne 52. Umožní to dostavba jedné budovy v areálu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Se stavbou za 8,9 milionů korun se začne v únoru. Významnou část nákladů, 8,5 milionu korun, pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Vznikne další kompletní třída, součástí investice bude i úprava okolí a školní zahrady.

„O školku mají rodiče zájem a rozšíření její kapacity je jedinou možností, jak do ní další děti přijmout. Navíc se přístavbou rozšíří prostory a tím se zlepší podmínky pro činnost a pobyt dětí,“ uvedla ředitelka Jaroslava Petráchová.

Mateřská škola VŠTE zahájila provoz v září 2014 a slouží nejen dětem zaměstnanců a studentů Techniky, ale i dalším zájemcům. Na vstup do základní školy připravuje zdarma i pětileté předškoláky, pro něž je podle novely školského zákona pobyt v mateřské škole od loňského září povinný.

„Chceme, aby péče o děti v naší školce byla na vysoké úrovni. Proto ke každému dítěti přistupují pedagogičtí pracovníci individuálně. Výchova a vzdělávání je pro rozvoj osobnosti dětí klíčová a tomu vše přizpůsobujeme,“ doplnila ředitelka.

Pro děti se připravují výchovně vzdělávací programy. Patří mezi ně například besedy o zvířatech, divadelní představení, canisterapie, sférické kino, tvoření a setkávání s rodiči a prarodiči, sportovní soutěže, pořady o ekologii, návštěvy muzea či laboratoří VŠTE. Ve školce si lze zvolit i hravou výuku angličtiny, hru na flétnu, sportovní či výtvarný kroužek, kroužek Malý vědec, podzimní a jarní kurz plavání nebo polytechnické činnosti. K dispozici jsou zajímavé a moderní pomůcky.

„Našim každodenním cílem je pestrá, zajímavá výchovně vzdělávací činnost. Tedy i  spokojené děti, dobře připravované pro život a vstup do základní školy,“ uzavřela Jaroslava Petráchová.

Tisková zpráva

Štítky mateřská škola, VŠTE, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, České Budějovice, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Bockay

Holka tam chodí a je maximálně spokojená :-) pokud přemýšlíte kam tak rozhodně doporučuji.

Čtvrtek, 8. února 2018, 13:19Odpovědět

Mateřská škola VŠTE se rozšíří o další pavilon. Pomohou dotace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.