Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zlivské děti mají nové hřiště pro míčové hry i atletiku

Multifunkční hřiště se speciálním pryžovým povrchem mohou nově využívat děti v mateřské škole ve Zlivi. Jeho vybudování vyšlo jihočeské město na 380 tisíc korun. Více než polovinu pokryl příspěvek od Nadace ČEZ ve výší dvě stě tisíc korun, zbytek financovalo město ze svého rozpočtu.

Díky novému multifunkčnímu hřišti dostanou venkovní aktivity dětí z mateřské školy ve Zlivi jiný rozměr. Ke stávajícím prolézačkám se přičlení plocha s kvalitním a bezpečným pryžovým povrchem pro míčové hry. Děti zde mohou hrát například hokejbal, fotbálek nebo košíkovou. Na dráze pro běh a na doskočišti mohou trénovat i atletické dovednosti. V letních měsících se pak bude určitě hodit „mlžítko“ v provedení Květina.

„Stávající hřiště jsme chtěli rozšířit o sportovní plochu. Speciální povrch je šetrný pro nohy. Navíc jeho grafické řešení nutí děti nejen běhat, ale u pohybu i přemýšlet,“ poukázal starosta Zlivi Jiří Štabrňák na netradiční výtvarné ztvárnění povrchu.

Už samotná výstavba hřiště budila u dětí velkou zvědavost. „Prakticky každý den děti budování hřiště sledovaly. Když bylo hotovo, hned na něj chtěly vyběhnout, což ale neumožnil rozbahněný terén kolem hřiště. Nyní už to jde, děti si to zde moc užívají a my máme v plánu těsné okolí hřiště ještě zatravnit,“ uvedla ředitelka školky Taťána Hačková.

V rámci grantového programu Oranžové hřiště přispěla na vybudování částkou dvě stě tisíc korun Nadace ČEZ. „Je dobré podporovat děti v jejich pohybových aktivitách. Takto připravené hřiště jim umožní nejen volně skotačit, ale i trénovat svoji obratnost, rychlost a přesnost například při házení na koš. A pohybová všestrannost se jim do budoucna bude hodit,“ řekl František Lust, člen správní rady Nadace ČEZ.

 

Tisková zpráva | Foto Marek Sviták

Štítky hřiště, děti, ČEZ, Oranžové hřiště, Zliv, míčová hra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlivské děti mají nové hřiště pro míčové hry i atletiku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.