Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Další modré čáry se v Budějcích objeví možná už na konci roku

Když už konečně v Budějcích trochu utichly bouře kolem nově zavedených parkovacích zón, vypadá to, že vypuknou další. Problém parkování totiž projekt vyřešil jen na Pražském předměstí. Auta, která zde dříve parkovala, se přesunula za hranice vyznačených zón. Město proto uvažuje o dalším rozšíření modrých čar.

Rozšířené placené parkování funguje ve zkušebním provozu od středy 1. listopadu loňského roku, oficiálně pak od letošního 1. ledna. A ačkoliv většina obyvatel Českých Budějovic zónám nefandila, nyní už se začíná karta obracet. 

„Zpočátku jsem byla z nového systému trochu naštvaná, protože jsem si musela měnit trvalé bydliště. Ale teď, po zavedení, jsem opravdu spokojená. Ať už přijedu domů kdykoliv, tak vždycky zaparkuji a můžu si i vybírat kde. Pokud to tedy není po tom, co už se parkování neplatí. Proto nesouhlasím ani se změnou časového intervalu, kdy se parkování platí,“ říká obyvatelka Smetanovy ulice.

Spokojení ovšem nejsou lidé, kteří bydlí za hranicemi modrých zón. Nový parkovací systém jim přidělal nejednu vrásku na čele. „Modré zóny jsou tak akorát pro vztek lidem, co bydlí na druhé straně Pražské ulice bez modrých zón..., od listopadu člověk nemá šanci zaparkovat! Jedné části města ulevili a té druhé naopak..., nechápu logiku věci,“ zlobí se Lucka na Facebooku Budějcké Drbny.

Po volání občanů se tak město rozhodlo parkovací zóny rozšířit. „Návrh je podán k projednání na radě města,“ říká náměstek českobudějovického primátora František Konečný. Nové modré zóny by se tak měly týkat Pražské třídy k Vltavě, Husovy třídy až ke Strakonické ulici. „Jde o levou stranu Pražského předměstí,“ popisuje Konečný.

Systém by měl být podle Konečného stejný. S největší pravděpodobností se ale sníží cena parkovného a město se bude snažit o maximální zvýhodnění obyvatel, kteří budou mít v dané oblasti trvalé bydliště.

„V současné době se rozhoduje o tom, kdo bude další rozšíření projektovat. Když by šlo vše bez jakýchkoliv problémů, řekněme že by to bylo reálné do konce roku, ale opravdu záleží na mnoha faktorech. V této oblasti se budou muset mnohem více řešit stavební úpravy nebo dopravní značení,“ uzavírá situaci Konečný.

Štítky parkování, parkovací zóny, Pražské předměstí, doprava, České Budějovice, František Konečný, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

Takže nás čeká více poloprázdných ulic a auta natřískaná hned za hranicemi dalších zón, což bude zase důvod pro jejich rozšíření - ale ne, město přece vůbec nechce na řidičích vydělávat. Bliju.

Neděle, 4. února 2018, 11:37Odpovědět

Zipe Pezi

Nejlepší je vskutku nadprůměrná spolupráce kraj & město. Kdy město musí řešit problémy s parkováním, zatímco kraj svoji dopravní politikou odradil cca 60% cestujících od užívání veřejné dopravy! Kocourkov hadr. Přítel Zimola s odeesáky Kubou a Borovkou sice "uspořili" od r. 2008 masívními škrty busů a vlaků hromadu peněz, leč viděl je někdo??!! Já myslím že našly využití jinde, podobně jako peníze ze špitálské aférky. Zatímco střední Čechy, či JM kraj se chovají moderně a veřejnou dopravu podporují (viz. vzrůstající počty cestujících), JČ připomínají "koncepcí" veřejné dopravy nějakou odlehlou oblast Albánie. Rušit a krást umí každý, zrovna tak, jako házet problémy na druhého. Užívejte si ucpaných ČB na straně jedné a nicnedělání, záměrného ničení a lhaní okolo veřejné dopravy na straně JČk.

Pátek, 2. února 2018, 11:25Odpovědět

Další modré čáry se v Budějcích objeví možná už na konci roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.