Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Odpadové taxi odvezlo za měsíc z Budějc 167 tun odpadu

Speciální odpadové taxi, které fungovalo od půlky prosince do poloviny ledna v Českých Budějovicích, odvezlo za měsíc od domů ve městě 167 tun materiálu. Tuto službu magistrát obyvatelům nabídl, aby se v období Vánoc nehromadil v ulicích odpad. V minulosti totiž na přelomu ledna a prosince vznikaly v okolí kontejnerů černé skládky.

„Do terénu vyjížděly jeden až dva popelářské vozy a valníkové vozidlo. Vždy záleželo na aktuální potřebě,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola. Úklidová trasa odpadového taxi vedla ráno z centra města směrem na okrajové periferie.

„V odpoledních hodinách byla vozidla operativně vysílána na základě požadavků dispečera společnosti FCC, městské policie, magistrátu a občanů města,“ dodal Podhola. Za standardní svoz odpadu platí obyvatelé Českých Budějovic ročně 680 korun.

Městu to tak přinese výnos přibližně 55 milionů korun. Magistrát přesto musí za svoz odpadu ještě doplácet. Služba odpadového taxi byla pro obyvatele zdarma.

Foto fcc-group.eu | Zdroj ČTK

Štítky odpadové taxi, odpad, svoz, České Budějovice, magistrát, Vánoce, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpadové taxi odvezlo za měsíc z Budějc 167 tun odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.