Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nový českobudějovický atletický koridor bude stát u Základní školy Oskara Nedbala

Nový krytý atletický koridor bude stát v Českých Budějovicích u Základní školy Oskara Nedbala. Nahradí současný tunel, jenž je součástí všesportovní haly, kterou město nechá zbourat. Náklady na stavbu nového koridoru se pohybují kolem osmnácti milionů korun.

Stavba nového atletického koridoru u Základní školy Oskara Nedbala v Českých Budějovicích by mohla začít letos na podzim. „Předpokládaná cena počítá i s náklady na zázemí koridoru, které však v základní škole Oskara Nedbala je. Tím pádem bychom mohli ještě něco ušetřit," uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Atletický koridor ve všesportovní hale nabízí pro přípravu sportovců šedesátimetrovou tartanovou dráhu. Kluby tento tunel využívají především v chladných měsících, kdy nemohou trénovat venku. Všesportovní halu město zdemoluje v květnu a začne místo ní stavět nové multifunkční centrum za více než 300 milionů korun. Projekt však nepočítá s prostory pro koridor, proto pro něj město hledalo jiné místo.

„Otevřeně říkáme, že jinou základní školu, která by pro to byla vhodnější, jsme nenašli. Tady je přidaná hodnota zmiňovaného zázemí. A navíc na stavbu potřebujeme plochy, které u školy Oskara Nedbala jsou," řekl českobudějovický náměstek Petr Podhola.

Základní škola Oskara Nedbala se tak stane jedním ze sportovních středisek v Českých Budějovicích. Město zde loni dokončilo přístavbu nové tělocvičny za 39 milionů korun, která splňuje parametry pro oficiální zápasy v míčových soutěžích.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Základní škola Oskara Nedbala má nejmodernější tělocvičnu v Českých Budějovicích

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky koridor, atlet, škola, sport, hala, Oskar Nedbal, základní škola, České Budějovice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový českobudějovický atletický koridor bude stát u Základní školy Oskara Nedbala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.