Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Písek letos dokončí stavbu úpravny vody za 180 milionů korun

Písek letos dokončí stavbu úpravny vody, která začala loni květnu a potrvá do letošního podzimu. Město do stavby investovalo téměř 180 milionů korun.

Zařízení má zajistit stabilnější dodávky vody i její vyšší kvalitu a budou jej tvořit tři objekty. „Jednak samotná budova úpravny u lyžařského svahu, dále čerpací stanice surové vody budovaná v areálu staré úpravny a jímací objekt," uvedl jednatel Vodárenské správy Písek Roman Honzík.

Nové technologické zařízení úpravny, které bude sloužit k zachycení plovoucích nečistot, není podle píseckého místostarosty Josefa Knota možné vzhledem k riziku poničení umístit do volné krajiny. Město proto zvolilo řešení v podobě nástavby nad současným jímacím objektem. Součástí zařízení bude také kontejner na shrabky, který vyžaduje pravidelné vyvážení.

„Z toho důvodu bude v rámci stavby upravena cyklostezka vedoucí kolem jímacího objektu, která se tak stane jeho obslužnou komunikací,“ řekl Knot. Dále uvedl, že úpravna bude fungovat v souladu s filozofií města, které preferuje chytré technologie. „Systém bude napojen na vizualizaci a dále propojen v rámci koncepce Smart Písek s matematickým modelem vodárenské sítě, což v reálu znamená především významnou úsporu vody,“ doplnil místostarosta..

Foto pixabay.com | Zdroj Nikola Franková s využitím ČTK

Štítky úpravna vody, Písek, stavba, Josef Knot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek letos dokončí stavbu úpravny vody za 180 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.