Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V prachatické nemocnici se narodilo v loňském roce o 15 dětí více než v roce předchozím

V prachatické porodnici se narodilo v roce 2017 celkem 310 dětí. Na svět přišlo 157 dívek a 153 chlapců. Vícečetný porod byl jenden, a to dvojčátka.

Porodnice Nemocnice Prachatice je již pátým rokem zapojena do projektu PPP – Přirozený Porod v Porodnici. Tento projekt je smysluplná alternativa domácích porodů, jejímž cílem je vnímání porodu přirozeně a zcela individuálně. Cílem je rodit bezpečně, přirozeně a s respektem k potřebám novorozence i rodičů. 

Poptávka rodiček po přirozeném porodu v České republice neustále narůstá. Prachatická nemocnice může díky zapojení se do projektu PPP nabídnout rodičkám bezpečí, komfort a podmínky, které splňují jejich požadavky a jsou rozumnou alternativou domácího porodu. 

Porodní asistentky tráví s rodičkami několik hodin a vytvoří si s budoucí maminkou mnohdy až úzký přátelský vztah. Lékař má pak roli dohlížejícího a zasahuje pouze tehdy, pokud je to nutné. 

Před vánočními svátky jsme obdrželi dobrou zprávu, že se prachatická nemocnice umístila ve 3. čtvrtletí v monitoringu hodnocených porodnic podporujících PPP na úžasném 2. místě.  Jsme velmi rádi, že průměrná spokojenost rodiček opět vzrostla a dosáhla nového maxima. Potvrzuje se tak prognóza, že dlouhodobá spolupráce na tomto projektu vede k vyšší spokojenosti rodiček. V porovnání s celorepublikovými průměry ve sledovaných výkonech je zřejmé, že patříme k velmi dobrým porodnicím. Menší počet porodů umožňuje, aby se náš personál mohl více věnovat každé mamince, v před i poporodní péči,“ uvedl předseda představena Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš.

Budoucím rodičkám se v prachatické nemocnici věnují i tím, že pravidelně pořádají předporodní kurzy. Budoucí maminky se během těchto kurzů dozví, co je jako rodičky čeká. Dále si nastávající rodiče mohou prohlédnout prostředí porodnice, porodních sálů i oddělení šestinedělí.

Prvním novorozencem prachatické porodnice v roce 2018 je chlapec Pavel, který se narodil v noci z prvního na druhého ledna. „Přejeme touto cestou nejen prvnímu miminku roku 2018, ale všem novorozencům, kteří se narodí v tomto roce, ať vyrůstají v lásce, ve zdraví, spokojenosti, a ať mají
v životě jen samé štěstí,
“ dodává Michal Čarvaš.

Autoři

Štítky Nemocnice Prachatice, porod, děti, narození, nemocnice, projekt, Česko, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prachatické nemocnici se narodilo v loňském roce o 15 dětí více než v roce předchozím  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.