Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidé loni přispěli do veřejných sbírek rekordní sumou. Nejvíc vybrali tři králové

V loňském roce se vybralo ve veřejných sbírkách rekordních 1, 656 milionu korun. Je to o jednadevadesát tisíc víc než v roce 2016. Nejvíc lidí věří a příspívá na tradiční Tříkrálovou sbírku.

Je potěšitelné, že občané přispěli částkou 1,656 milionu korun, loni to bylo 1,565 milionu, takže se jedná za posledních několik let o rekordní sumu,“ uvedl krátce po sčítání českobudějovický primátor Jiří Svoboda.

Tradičně největší podporu má Tříkrálová sbírka, která v roce 2017 vynesla celkem 567 262 korun. „Velké přízni se těší také sbírka pro nevidomé a slabozraké, jejíž výtěžek je určen na výcvik slepeckých psů. Do dvaceti kasiček Sons po celém městě bylo vloženo 165 604 korun a do dalších čtyř kasiček nadačního fondu Mathilda – slepečtí psi přibylo 54 800 korun. Centrum Bazalka získalo štědrou podporu 196 488 korun a Arpida částku 113 731 korun,“ vyčísluje výnos dalších sbírek primátor s tím, že každému, kdo sbírku podpořil, patří poděkování. „Velmi dobrou zprávou je, že výše vybraných peněz každým rokem narůstá,“ dodává Jiří Svoboda.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky veřejné sbírky, Tříkrálová sbírka, Arpida, Bazalka, peníze, Jiří Svoboda, veřejná sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé loni přispěli do veřejných sbírek rekordní sumou. Nejvíc vybrali tři králové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.