Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na svatbě jsme svatebčanům v patách, říkají Bára Fuhrmannová a Nela Pazourková

PR článek

Na svatbě jsou svatebčanům v patách od ranních hodin až do pozdního večera. Celý den tráví s nabitým fotobatohem na zádech. Dvě profesionální fotografky z Českých Budějovic. Bára Fuhrmannová a Nela Pazourková se věnují focení svatebních a rodinných fotografií.

Řekněte nám, jak vypadá pracovní den FOTOFACE na svatbě? 
Každá svatba je jedinečná. Nejdříve se musíme s nevěstou a ženichem takzvaně očuchat - to znamená, že se domluvíme na předsvatební schůzce. Je to první příležitost, kdy nám klienti popíší celý svatební program, krok za krokem a svoje představy. Díky tomu, se můžeme jako fotografky dostatečně připravit a ujasnit si, jakou formu a styl zvolíme. 

Na svatbě jsme svatebčanům v patách od ranních hodin až do pozdního večera. Celý den trávíme s nabitým fotobatohem na zádech. Aby snímek vypadal perfektně, tak si v rámci pravidelného tělocviku střihneme pár zvedaček, samozřejmě s plnou polní. Lezení po stromech je základním tělovýchovným prvkem, který musí zvládat každý fotograf Nebojsa.  Při focení musíme zvládnout i profesi animátora, který dokáže nejen organizovat desítky až stovky lidí, ale také zúčastněné pobavit. Naší oblíbenou zábavou na svatbě je fotokoutek. Tlačící se skupinky zájemců o nejlepší místo v popředí nás vždy překvapí.

Na každé focení se pečlivě připravujeme. Že je pro nás spokojenost zákazníka nade vše, může znít jako klišé, ale je to pravda. Uchování vzpomínek na svatbu musí být dokonalé. Zpracování několika tisíc záběrů bývá výzvou, ve finále se upravuje zhruba polovina snímků. Z těch se ještě dělají koláže. 

Jak dlouho spolu pracujete?
Před pěti lety jsme se několikrát potkaly v jedné tiskárně při výrobě fotek. Po večerech jsme začaly dávat dohromady společné projekty a i nadále jsme se každá věnovala své klientele. První větší zakázka nás nakopla k vytvoření vlastní značky FOTOFACE a práce ve dvou nás prostě baví.

Proč si vybrat na focení svatby FOTOFACE? 
Na svatbě fotí obě fotografky. Je to velká výhoda pro zákazníka, který si přeje mít ze svatebního dne co nejvíce fotografií. Ve stejnou chvíli jsme na dvou místech zvlášť, takže zachytíme větší množství vzpomínek. Nebo jsme naopak ve stejnou chvíli na stejném místě. Na foťáku máme každá jiný typ objektivu a tím nám vznikají odlišné záběry. Představte si třeba situaci u svatebního obřadu, kde jedna fotografka zachytí snímek polibku a druhá má možnost být na opačné straně a vyfotit třeba emoce svatebčanů. Navíc z každé části svatebního dne děláme z nafocených fotek koláže. Ty jsou složené z více fotografií do většího formátu a vypráví příběh svatebního dne. Pro novomanžele chystáme malé překvapení v podobě snímku, na kterém budou jejich prstýnky a talisman připomínající jejich společný zájem. Jde o nadnesenou vtipnou akci.

Všimly jste si nějakých změn v tradicích? 
Spousta svateb ještě dodržuje klasické zvyky, jde však o uvolněnější formu. Lze to vidět třeba ve stylu oblékání. Šaty už nejsou takové skafandry, ale vzdušné, krajkové, na pohyb příjemné látky. Často se setkáváme s takovými šaty od oblíbené návrhářky Terezy Sabáčkové. Není překvapením, když se nevěsta vyfotí s teniskami Converse nebo ženich s vytaženými ponožkami. Ve FOTOFACE jsme si oblíbily focení svatebního páru před obřadem. Užijí si tak nepřetržitě celý den spolu a po obřadu se nerušeně věnují svatebčanům. Bezkonkurenčně nejčastějším zvykem na svatbách, je také naše favoritka - knedlíčková polévka.

A co nečekané situace?
Žádná svatba se neobejde bez náhodných komplikací. Zapomenuté občanské průkazy nebo prstýnky jsou pro nás běžným případem. Vzpomínáme si, kdy na jedné svatbě ženichovi praskly kalhoty v rozkroku, protože si koupil o číslo menší. Jindy zase u venkovního obřadu při projevu starostky začaly v bezprostřední blízkosti sekat kombajny na poli, takže z romantického proslovu se staly dožínky. Stále máme v paměti humornou situaci, kdy ženichovi při cestě na obřad málem upadlo kolo u veteránu, ten výborně zachránil situaci výměnou nářadí od projíždějícího traktoru za láhev vína. Kolo hned opravil, takže to celé vypadalo jako připravená scénka. Naopak velkou improvizaci vyžadovala chvíle, kdy téměř všichni svatebčané dostali střevní chřipku. Každý pak ocenil svůj vlastní pokoj se záchodem.

Jak se připravujete na svatební sezónu 2018?
Mile nás překvapilo, že se letos termíny začaly rychle plnit a máme již 70 procent obsazených. Pravidelně sdílíme fotky na našich facebookových stánkách, kde nás mohou zákazníci vidět. Inspirujeme se aktuálními trendy z domova i ze zahraničí. A samozřejmě leštíme objektivy.

Foto FOTOFACE

Štítky FOTOFACE, svatba, fotografie, fotografky, fotograf, České Budějovice, styl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na svatbě jsme svatebčanům v patách, říkají Bára Fuhrmannová a Nela Pazourková  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.