Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prvním jihočeským miminkem roku 2018 je Adam z Tábora. Na svět přišel pět minut po půlnoci

Adam Loskota je prvním letošním miminkem narozeným v Jihočeském kraji. Chlapeček přišel na svět dnes, v pondělí 1. ledna, v 00.05 hodin v Nemocnici Tábor.

Miminko vážilo 3580 gramů a měřilo 51 centimetrů. „Vše proběhlo bez větších komplikací a jak chlapeček, tak maminka jsou v naprostém pořádku. Rodičům gratulujeme a přejeme jim, aby se Adámkovi v životě co nejvíce dařilo,“ říká mluvčí Jihočeských nemocnic Iva Nováková.


V brzké době bude mamince Adámka Petře Loskotové, která žije v Táboře, gratulovat i hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

V táborské porodnici přišlo na svět i druhé letošní jihočeské miminko. Je to chlapeček Jakub, který se narodil v 00:52 hodin, vážil 2760 gramů a měřil 47 centimetrů.

Třetím novoročním jihočeským miminkem je chlapeček Petr, který se narodil v 2:20 hodin v českokrumlovské porodnici. Zhruba o dvě hodiny později, přesně ve 4:34 hodin, zde přišlo na svět i čtvrté jihočeské miminko, chlapeček Tadeáš.

Českobudějovická porodnice si na své první miminko počkala do 6:52 hodin. Zde se narodila holčička Soňa, která vážila 3210 gramů.

V písecké porodnici se v 7:16 hodin, dnes 1. ledna, narodila holčička Amalie, vážila 3050 gramů, měřila 49 centimetrů. „V Písku se narodilo v roce 2017 nejvíce dětí za posledních pětadvacet let, a to celkem 977 dětí," podotkla Iva Nováková.

V roce 2017 přišlo na svět první jihočeské miminko v Nemocnici České Budějovice. Ve 3:16 hodin se zde narodil Vojtěch Liška.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky miminko, první, 2018, Tábor, Jihočeský kraj, Nemocnice Tábor, Ivana Stráská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním jihočeským miminkem roku 2018 je Adam z Tábora. Na svět přišel pět minut po půlnoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.