Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kováci před Vánocemi pomohli kolegovi, kterému v létě vyhořel byt

Příjemnější a veselejší svátky připravili zástupci Odborového svazu Kovo svému členovi, Radku Hanákovi, kterému letos v červnu kompletně vyhořel sídlištní byt, v němž žije se svou matkou. Nezbylo mu nic. Co nezničily plameny, zlikvidoval vysoký žár. Kolegové kováci mu alespoň částečně pomohli příspěvkem ve výši 30 tisíc korun.

Musím poděkovat všem zástupcům Odborového svazu Kovo, kteří se na uvolnění peněz ze speciálního fondu podíleli. Hlavně zástupcům základní organizace a pracovníkům Regionálního pracoviště svazu v Českých Budějovicích, především Veronice Pilečkové, která mi s vyřizováním příspěvku hodně pomohla. O všechno jsme přišli, až dosud pomohla pouze rodina. Pochopitelně jsme s maminkou vděčni za každou korunu. Před svátky to byl mimořádně příjemný dar,“ uvedl Radek Hanák, mladý zásobovač z českobudějovické společnosti Robert Bosch.

Pro pomoc po záplavách, větrných smrštích, bouřkách, požárech a podobně zřídil svaz Konto živelných pohrom, na němž je podle posledních údajů už zhruba 12 miliónů korun. „Prostředky z tohoto konta slouží jako pomoc v případě živelných pohrom a dalších nepředvídatelných záležitostí, jimiž je postižen člen svazu, jeho rodina a majetek,“ konstatoval Jan Švec, zmocněnec Krajského sdružení Odborového svazu Kovo Jihočeského kraje.

Na příspěvcích do Konta živelných pohrom se kromě základních organizací podílí ze svého fondu i Odborový svaz. Každý člen do něj přispívá deset korun ročně.

Autoři

Štítky Kovo, kolegové, pomoc, svátky, Odborový svaz KOVO, Vánoce, Radek Hanák, Robert Bosch, České Budějovice, Jan Švec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kováci před Vánocemi pomohli kolegovi, kterému v létě vyhořel byt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.