Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hejtmanka Stráská před Vánoci ocenila dobrovolného hasiče i trenérku karate

Dvakrát úspěšná záchrana života, jeden pokus o jeho záchranu a skvělá práce s dětmi v oblasti sportu. To je výčet letošních mimořádných činů, jejichž strůjce ocenila v pondělí 18. prosince hejtmanka Ivana Stráská.

Konkrétně se jedná o dobrovolného hasiče Vlastimila Hemberu z SDH Zdešov na Jindřichohradecku, který při výjezdu k požáru v Kamenném Malíkově zachránil život občanovi, který na místě zkolaboval. Další oceněný byl pracovník Jaderné elektrárny Temelín Libor Žlaba. Ten na rybníku Dvořiště zachránil život tatínkovi s dvěma dětmi, kteří se na podomácku vyrobené plachetničce potopili. 

Ocenění dostala také trojice studentů píseckého gymnázia - Mikoláš Houser, Martin Vokatý a Lam Le Sy. Tito tři mladí muži poskytli první pomoc dusící se ženě u obchodního centra v Plzni. Polsední oceněnou byla trenérka sportovní přípravky TJ Karate České Budějovice Dominika Hýsková, která letos v Praze získala čtvrté místo na celostátní soutěži trenérů. Uvedená šestice si kromě uznání odnesla i dárky, například hodinky.

Sešli jsme se tu dnes proto, abychom poděkovali lidem, kteří dokázali udělat něco pro druhé a dali tím jasně najevo, že jim nejsou cizí životy ani osudy lhostejné,“ sdělila hejtmanka Stráská s tím, že po loňské premiéře se letos konala tato akce podruhé.

Ke gratulaci a poděkování za příkladné činy pro všechny zúčastněné se připojil také první náměstek hejtmanky Josef Knot a její náměstek Pavel Hroch, kteří se předvánočního posezení na krajském úřadě rovněž zúčastnili.

Autoři

Štítky hejtmanka, ocenění, hasič, trenérka, Ivana Stráská, Vánoce, Jaderná elektrárna Temelín, karate, dobrovolní hasiči, okres Jindřichův Hradec, Kamenný Malíkov, Praha, Dvořiště (rybník), Pavel Hroch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanka Stráská před Vánoci ocenila dobrovolného hasiče i trenérku karate  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.