Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Písečtí školáci pokořili český rekord. Díky výuce finanční gramotnosti vydělali skoro 28 tisíc korun

Písečtí školáci si užili svoji velkou podnikatelskou premiéru. V rámci výuky finanční gramotnosti v programu Abeceda peněz absolvovali prodejní jarmark, na němž se pokusili zúročit své nově nabyté znalosti, a prodejem vánočních svícnů a cukroví vydělat své první peníze. Zaznamenali přitom mimořádný úspěch. Páťáci z Písku tak pokořili dosavadní republikový rekord dětských jarmarků.

„Mám zcela výjimečnou třídu, myslím, že jsem takové žáky ještě nezažila - jsou to velmi pilné a svědomité děti s všestranným nadáním, mají hudební a výtvarný talent i velké sociální cítění. Moji žáci se dokáží semknout a jít za svým cílem. S velkým nasazení a nadšením se tak pustili i do tohoto projektu,“ řekla třídní učitelka píseckých školáků Hana Englická.

Kantorka zároveň připomněla, že práce s dětmi byla radostná a celá třída jí věnovala spoustu času. Žáci jarmark doprovodili několikerými hudebními vystoupeními. „A jak byly děti zaskočené, jakou rychlostí jim mizí peníze při nákupech k výrobě dekorací potřebných materiálů, tak byly teď překvapené tím, jak se jim sypaly penízky do klobouku a pokladniček na stáních,“ popsala učitelka, jejíž třída nakonec pokořila dosavadní republikový rekord dětských jarmarků a vydělala si celkem 27 936 korun.

Děti si určitě za tohle nasazení zaslouží velkou odměnu, výdělek tak využijeme ke společné akci, kterou se rozloučí s pátou třídou,“ dodala Englická.

Tisková zpráva

Štítky školák, výuka, jarmark, výdělek, Písek, rekord, peníze, finanční gramotnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písečtí školáci pokořili český rekord. Díky výuce finanční gramotnosti vydělali skoro 28 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.