Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jubilejní ročník Andělské aukce trhal rekordy

Překonaná očekávání, radost a skvělá nálada. Takový byl desátý ročník charitativní Andělská aukce, která se uskutečnila v Domě kultury Metropol v Českých Budějovicích. Letos se podařilo dražbou dětských obrazů získat pro centrum Arpida neuvěřitelnou částku – 852 001 korun.

Andělé se letos sešli v českobudějovickém Metropolu v opravdu hojném počtu. „Mám radost, že má veřejnost o Andělskou aukci stále větší zájem a do budoucna plánujeme učinit ještě další kroky, kterými bychom chtěli všem Andělskou aukci přiblížit ještě blíže,“ uvedla Barbora Povišerová, která se ve funkci hlavní organizátorky objevila podruhé. Do sálu dorazila podpořit dražbu obrazů také velká část patronů.

Večerem provázela dvojice Jana Křížová a andělský licitátor Jaromír Procházka, který za doprovodu vtípků a zábavných historek doprovázel dražbu 28 obrazů. Bouřlivá bitva se strhla o obraz Duhoví koně. Samotný patron obrazu o něm řekl, že je plný inspirace a radosti z pohybu a inspirací bezesporu byl. Během chvíle se z vyvolávací ceny čtyř tisíc korun začal blížit stotisícové hranici. Částka, za kterou byl obraz Dominika Orlovského nakonec vydražen, se zastavila na neskutečných 110 tisících korunách.

„Jednalo se jubilejní ročník Andělské aukce a měla jsem velké očekávání, ale zároveň i obavy. Přála jsem si, aby desátý ročník předčil všechny předchozí, ale věděla jsem, že vše má své hranice. Když jsem ale na konci dražby stála na pódiu s šekem, nevěděla jsem, co říct. Jsou věci, které slovy nelze popsat. A mezi ně patří i to, co jsem v tu chvíli prožívala,“ řekla Barbora Povišerová. Její vysněné přání se splnilo. Celkově se totiž pro centrum Arpida podařilo získat neuvěřitelných 852 001 korun.

Andělská aukce by nemohla vzniknout ani bez Aleny Jankovské, která dlouhá léta vedla arteterapeutický ateliér centra Arpida a pod jejíž vedením vznikaly všechny obrazy dražené v Andělské aukci. Letos Alena Jankovská ukončila v Arpidě své působení, a tak nemohlo chybět ani oficiální rozloučení s „duší všech obrazů“.

„Letos mám z Andělské aukce opravdu velkou radost. Opět se stalo něco neuvěřitelného a já bych chtěla z celého srdce poděkovat všem, kteří se na aukci podíleli. I v dnešní době jsou dobří andělé všude kolem nás. Jsem ráda, že se podařilo získat takovou částku. Tím, že je opět rekordní, mám ale znovu velký závazek do dalšího ročníku,“ dodala Barbora Povišerová.

Tisková zpráva

Štítky Andělská aukce, charita, obraz, Arpida, dražba, Dům kultury Metropol, České Budějovice, Jaromír Procházka, Ceny Anděl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní ročník Andělské aukce trhal rekordy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.