Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jihočeském kraji stoupl počet obyvatel za letošní tři čtvrtletí o 750 lidí

V Jihočeském kraji stoupl počet obyvatel za první tři čtvrtletí letošního roku o 750 lidí. Těch momentálně v regionu žije 639 532. V kraji se za první tři čtvrtletí víc lidí narodilo, než zemřelo. Přistěhovalo se 4538 obyvatel a vystěhovalo se 3839 lidí. Vyplývá to z aktuálních informací Českého statistického úřadu.

Od začátku roku do konce září se v Jihočeském kraji narodilo 5104 dětí. Ve stejném období v regionu zemřelo 5053 lidí. Přirozený přírůstek tak činil 51 obyvatel. Znamená to, že touto cestou každý měsíc přibylo v kraji více než pět lidí.

Nejvíce dětí se dlouhodobě rodí na Českobudějovicku, kde letos za prvních devět měsíců přišlo na svět 1635 miminek. Je to o devět více než za první tři čtvrtletí v loňském roce. Nejméně dětí se letos narodilo na Prachaticku, kde evidují 417 novorozenců.

Co se týče migrace, tak nejvíce lidí se přistěhovalo rovněž na Českobudějovicko. V tomto okrese našlo nově domov 2393 lidí, což představuje více než 50 procent přistěhovalých do Jihočeského kraje v prvních devíti měsících. Nejmenší zájem je z tohoto pohledu o Jindřichohradecko, kde statistici evidují záporné saldo migrace.

Sňatek v Jihočeském kraji uzavřelo v prvních třech kvartálech 2763 párů. Rozvodem naopak ve sledovaném období skončilo 1140 manželství. Nejvíc práce měli oddávající v okresech České Budějovice a Tábor.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky obyvatel, narození, úmrtí, stěhování, Jihočeský kraj, Český statistický úřad, okres České Budějovice, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji stoupl počet obyvatel za letošní tři čtvrtletí o 750 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.