Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hluboká má nové andělské pódium. Využívat se bude celoročně

Až stovky tisíc korun ročně ušetří Hluboká nad Vltavou na pronájmu pódia. Při zahájení rozsáhlých adventních oslav poprvé představila vlastí konstrukci. Tu bude využívat nejen město samotné, ale i místní organizace a spolky, zaplatí přitom jen za samotnou manipulaci.

Půjčení pódia je cenově nevýhodné a konstrukce navíc neodpovídají specifickému náměstí Hluboké, ohraničenému kostelem, hlavní třídou a pivovarem. To byly hlavní důvody, proč se vedení města rozhodlo pořídit vlastní kryté pódium. Využitelné bude celoročně. První zatěžkávací zkouškou mají být čtyři adventní týdny. 

„Nové kryté pódium přišlo na půl milionu korun. Polovinu získala radnice od Nadace ČEZ,“ uvedl tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Temelín Marek Sviták. 

Když jsme počítali, kolik nás půjčení bude na celé čtyři týdny stát, měli jsme jasno. Navíc centrum Hluboké žije prakticky každý víkend, kdy si pódia půjčujeme nejen my, ale i další místní organizace, které potom o to víc dotujeme,“ vysvětluje rozhodnutí o koupi příhradové konstrukce starosta Tomáš Jirsa. 

Pódium si navíc město navrhlo tak, aby přesně vyplnilo prostor mezi kostelem a samotným náměstím. Díky vyvýšenému prostoru je na něj lépe vidět, prostor navíc poskytuje výrazně většímu počtu lidí. 

Místním organizacím jej budeme půjčovat jen za manipulační poplatek. Je to pro nás sice trochu práce navíc, ale ve finále všichni ušetříme,“ doplnil Jirsa. 

První testování ve formě nastoupených muzikantů a dětských souborů proběhlo o uplynulém víkendu. Naplno bude obsazené až do 24. prosince. 

Autoři | Foto Petr Šuléř

Štítky Hluboká nad Vltavou, andělské pódium, Temelín, Tomáš Jirsa, slavnost, ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín, kostel, Hluboké

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká má nové andělské pódium. Využívat se bude celoročně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.