Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V lyžařských areálech na jihu Čech začala sezona

Sněžení nebo mlha dnes, v pátek 8. prosince přivítaly návštěvníky v lyžařských areálech na jihu Čech, ve kterých začala sezona. Šance na první lyžování využily jen desítky lidí. Výjimkou byl areál na česko-rakouské hranici Šumavy Hochficht, kam dorazilo několik tisícovek návštěvníků.

„Padá mokrý sníh a ty podmínky, které panují, možná spoustu lidí odradily," řekl manažer Skiareálu Lipno Vojen Smíšek. Dodal, že větší nápor rekreantů ve středisku očekávají především o víkendu.

Podobná situace byla dnes v areálu Zadov. Lidé zde mohli využít sjezdovku Kobyla. „Počasí nám zatím nepřeje. Ale o víkendu má mrznout a nebude snad sněžit. Proto věříme, že se návštěvy výrazně zvýší," řekl za lyžařský areál Zadov Petr Vondraš.

Mnohem více lidí vyrazilo na lyže do komplexu Hochficht. Areál využívají vzhledem k dostupnosti i čeští rekreanti. „Ale dnes většinu tvořily lyžaři z Rakouska, kde je státní svátek,"  řekl Martin Řezáč z areálu Hochficht s tím, že i na rakouské straně Šumavy dnes vydatně sněžilo. 

Foto pixabay.cz | Zdroj ČTK

Štítky sezona, sníh, lyže, sjezdovka, lyžařské středisko, Česko, Šumava, Hochficht, Martin Řezáč, Rakousko, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lyžařských areálech na jihu Čech začala sezona  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.