Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do centra Českých Budějovic se snese anděl

Pátého prosince je den, kdy se setměním vylézají ze svých úkrytů čerti, Mikuláši promlouvají do duše hříšníkům a andělé rozdávají sladkosti. V Budějcích se už tradičně z nebe do centra města přiletí podívat anděl. Tedy ne úplně z nebe, ale z Černé věže. Letos tomu není jinak. Jeden z nejkrásnějších adventních momentů však omezí i dopravu. 

Anděl se snese z Černé věže napříč českobudějovickým náměstím Přemysla Otakara II. v 17.45 hodin, po nevšední a hlavně napínavé podívané bude následovat andělská pochůzka.

„Mikulášká nadílka se zábavným programem ale v adventním městečku začne už 15:00 hodinDoprovodný program k samotnému příletu anděla odstartuje v 17:00 hodin. Po andělském příletu a pochůzce mikulášské úterý vyvrcholí koncertem Pavla Callty, který vystoupí od 19:00 hodin," uvedl David Kovařík s agentury Art4promotion, která je pořadatelem letošního Českobudějovického adventu.

Jeden z nejkrásnějších adventních momentů však omezí i dopravu. Náměstí Přemysla Otakara II. bude v čase od 16:00 do 19:00 hodin uzavřeno, stejně tak i Radniční ulice, kde je technické zázemí akce, v čase od 11:00 do 20:00 hodin.

V rámci uzavírky náměstí, a pro zajištění bezpečnosti účastníků akce, bude v čase od 15:30 do 19:00 hodin odkloněna linka městské hromadné dopravy číslo 24, dočasně budou obousměrně zrušeny zastávky v Krajinské ulici a na náměstí Přemysla Otakara II. Trasa linky bude v tomto čase vedena odklonem z ulice J. Š. Baara do ulice 28. října a dále ulicemi B. Smetany a Jírovcova. Jako náhradní bude sloužit dočasná konečná zastávka v ulici J. Š. Baara.

„Vzhledem k tomu, že akci Přílet anděla každoročně přiláká tisíce lidí, měli by všichni zájemci o tuto atrakci vyrazit na náměstí včas. Aby přílet anděla nezmeškali," doporučuje mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová. 

Štítky Anděl, náměstí, přílet, České Budějovice, Černá věž, Přemysl Otakar II., advent, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do centra Českých Budějovic se snese anděl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.