Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeské nemocnice bodovaly v celostátní soutěži. Odnesly si několik ocenění

Jihočeské nemocnice zaznamenaly významné úspěchy v celostátní soutěži Nemocnice roku 2017. V kategorii Finanční zdraví se umístila ve skupině akciových společností na prvním místě budějcká nemocnice, písecká vyhrála hned ve dvou kategoriích.

Celostátní soutěž Nemocnice roku 2017 každoročně pořádá nezisková organizace HealthCare Institute. Jihočeské nemocnice v podobných soutěžích tradičně obsazují přední místa a ani letos tomu nebylo jinak. 

V kategorii Finanční zdraví se umístila Nemocnice České Budějovice ve skupině akciových společností na prvním místě, v celkové kategorii na místě druhém. „Velice mě těší, že se nejen v soutěžích, ale zejména v reálném životě pravidelně ukazuje, že je jihočeské zdravotnictví vzorem pro celou Českou republiku. Naše nemocnice nepřetržitě zlepšují zdravotní péči, modernizují vybavení i zdokonalují služby pro pacienty. A zisk pak dále reinvestují do svého rozvoje. Tento výsledek je důkazem skvělé práce vedení těchto zařízení i všech zaměstnanců, za což jim patří velké poděkování. Zároveň jde i o skvělou vizitku kraje, který nemocnice spravuje,“ uvádí jihočeská hejtmanka Ivana Stráská.

Kvalita Nemocnice České Budějovice je v soutěži Nemocnice roku oceňována pravidelně. Vloni potřetí za sebou zvítězila v kategorii Finanční zdraví a v celkovém žebříčku nejlepších nemocnic skončila na druhém místě, předloni dokonce i v tomto absolutním hodnocení dopadla nejlépe z celé republiky.

Budějcká nemocnice se letos účastnila pouze kategorie Finanční zdraví. „Až do roku 2021 prochází nemocnice komplexní restrukturalizací, která souvisí s přesunem medicíny z dolního areálu do horního. Všechny práce se dějí za plného provozu. I přesto, že se personál českobudějovické nemocnice snaží o co nejmenší dopad na pacienty, jednoznačně dochází k určitému snížení komfortu. Z toho důvodu jsme v ostatních kategoriích letos nesoutěžili,“ vysvětluje Břetislav Shon, předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a dodává: „Naším cílem je dokončit přestavbu a přesun, čímž docílíme maximálního komfortu a vysoké úrovně poskytované zdravotní péče.

Nemocnice Písek je nejlepší nemocnicí v České republice

Písecká nemocnice se umístila na prvním místě v kategorii Absolutní vítěz a v kategorii spokojenost zaměstnanců nemocnic. „Ocenění je jen třešinkou na dortu naší snahy o zajištění špičkové péče pro pacienty i vytvoření příjemného pracovního prostředí pro lékaře, sestry i další nelékařský personál. Fungování písecké nemocnice je součástí dlouhodobé koncepce zdravotnictví v našem kraji a my jako management se držíme zásady nezavřít žádnou stanici pro pacienty a přilákat kvalitní a schopné lékaře. Daří se to, protože se jako jedno z mála zdravotnických zařízení nepotýkáme s nedostatkem personálu, jezdí k nám pracovat lidé z celé České republiky a naše služby vyhledávají i ti pacienti, kteří k nám regionálně nespadají,“ uvedl ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan.

Autoři

Štítky Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Písek, ocenění, Nemocnice roku 2017, nemocnice, zdraví, pacient, Česko, Ivana Stráská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice bodovaly v celostátní soutěži. Odnesly si několik ocenění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.