Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Budějckou ledovou adventní raritu otestují hokejové legendy i motorácký potěr

Českobudějovický advent je v plném proudu a nezahálí ani jeho letošní novinka. Tou je unikátní kluziště kolem Samsonovy kašny na náměstí Přemysla Otakara II. Je to s největší pravděpodobností letošní česká adventní rarita.

Absolutně nejvýraznější novinkou letošního adventu v Českých Budějovicích je otevřené kluziště kolem Samsonovy kašny. Téměř 600 metrů čtverečních velká ledová plocha ve tvaru osmiúhelníku tvoří srdce trhů. Projet se na bruslích na dotek samotného velkého Samsona už od sobotního podvečera bezesporu patří a bude patřit k nejvyhledávanějším letošním zážitkům.

„Udržované kluziště, které mimo jiné nabízí i půjčovnu bruslí, je veřejnosti k dispozici zdarma až do Tří králů, tedy do soboty 6. ledna 2018," uvedl jednatel agentury Art4promotion, která je pořadatelm letošního Českobudějovického adventu, Rudolf Střítecký.

Zabruslit si mohou zájemci přijít do centra města v pracovní dny od 14:00 do 22:00 hodin, o víkendech a svátcích od 10:00 do 22:00 hodin. A letos nově i 24. prosince, kdy se můžou návštěvníci těšit na premiérové a bezesporu atraktivní Štědrovečerní bruslení.  

„Mě se tenhle nápad hodně líbí. Kašna byla jinak o adventu v pozadí, nikoho nezajímala. Ale kluziště okolo ní jí posunulo jinam, je vidět a je součástí adventu," kvitovala kluziště kolem Samsonovy kašny Martina Makovská. Ta přitom marně naháněla svého syna, který se něúnavně a vytrvale proháněl na osmiúhelníkové ledové ploše. „Potřebovala bych tu nainstalovat nějaké záchytné zařízení. Dostat z ledu našeho Martínka bude asi nemožné. Vypadá to, že tu budeme denně od otvíračky do zavíračky," dodala s úsměvem maminka sedmiletého nadšeného bruslaře.

Kluziště, které tvoří srdce letošního adventního městečka v centru Českých Budějovic, nabídne i doprovodný program. A to v úterý a ve čtvrtek, vždy od 17:30 hodin. „Ve čtvrtky 7., 14. a 21. prosince bude ledová plocha patřit hokejovým legendám, které se v minibitvě utkají se soupeřem z řad veřejnosti. Bude to krátký zápas tří proti třem. A pokud má někdo o takové měření sil aktivní zájem, měl by se v tomto čase potulovat kolem kluziště. Budeme na místě aktuálně vybírat zájemce, kteří sestaví tříčlenný tým," upřesnil David Kovařík z pořádající agentury. Doprovodný program na ledové ploše v úterý 12. a 19. prosince vyplní potěr českobudějovického Motoru, který své hokejové umění předvede také v minizápasech.

A kdo si do adventního městečka nevezme brusle, nemusí se bát, nový altán se zvoničkou umožňuje bruslařům, i těm bez bruslí, setkat se pod jednou střechou a společně sledovat třeba program na pódiu. 

Štítky kluziště, Samsonova kašna, brusle, advent, hokej, kašna, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějckou ledovou adventní raritu otestují hokejové legendy i motorácký potěr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.